• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Puštena u rad najveća solarna elektrana u Srbiji

Izvor Tanjug

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić pustio je danas u Kladovu u rad najveću solarnu elektranu u Srbiji u koju je domaći investitor uložio tri miliona evra.

Antić je istakao da Kladovo posle najveće Hidroelektrane Djerdap danas dobija i najveću solarnu elektranu u Srbiji čime ta opština postaje veliki proizvođač elektricne energije.

"Ovo je veliki dan za Kladovo i investitora Solaris enerdži i za celu Srbiju i ukupan energetski sistem zemlje", rekao je Antić i najavio da će država i dalje podržavati ulaganje u obnovljive izvore energije.

On je podsetio da Srbija sada proizvodi 21 odsto struje iz obnovljivih izvora energije, a da ćemo do 2020. godine morati da dobijamo 27 odsto zelene energije od ukupne potrošnje struje.

Ovakvi projekti su značajni za dostizanje tog cilja, rekao je ministar i dodao da su obnovljivi izvori energije budućnost i da će biti jedan od prioriteta resornog ministarstva i Vlade Srbije.

Solarna elekrana u selu Velesnica u opštini Kladovo smeštena je na 4, 5 hektara zemjišta, a ukupna površina solarnih panela je 13. 600 metara kvadratnih.

Ukupna snaga elektrane je dva megavata, a danas je pušten u rad drugi blok elektrane, dok investitori najavljuju da će graditi još dva bloka te elektrane u koju će uložiti dodatnih tri miliona evra.

Komentari 6

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Imaginarni Realista

Sto svaka cast? "investiciji u iznosu od tri miliona evra, realizovanoj uz kreditnu podršku Prokredit banke i KfW banke" hm, kako bi mogli da smanjimo dug Srbiji da nemoramo ponovo da smanjujemo penzije i plate za 10%? Znam aj da podignemo kredit od 3 miliona evra, recemo da je investicija ko da ce obicni smrtnici razumeti sta to znaci

Ahtung

Ja kao potrošač ne želim da plaćam razliku u ceni (5 i 37 evro centi) da bi neki privatnik imao zaradu na nečemu što je neprofitabilnon(vidi račun od EPS snabdevanja). Ajd' da neko u Srbiji proizvodi panele, pa i da razumem, al' da na ovakav način pomažemo nemačku (ili neku drugu razvijenu) provredu, to ne razumem. Ceo koncept tzv. obnovljivih izvora energije je da se ljudi zapošljavaju po zapadnim zemljama, koje imaju tehnologiju, a sirotinja po svetu da plaća.

solar

vrlo hrabar i mudar potez! zelimo uspesan rad bezimenom privatniku!

special image