• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nemac otvara ogromnu farmu svinja u Srbiji?

Izvor Tanjug

Klemens Tenis dolazi 1. decembra u Srbiju kako bi priveo kraju dogovor o otvaranju farme od 1.500.000 svinja.

Najveći nemački proizvođač mesa Klemens Tenis tokom posete Srbiji pogledaće postojeće pogone, ali i pokušati da pronađe odgovarajuće zemljište za veliku farmu.

Tensi planira da u Srbiji zakupi do 15.000 hektara zemljišta na kojem bi otvorio farmu svinja.

U Srbiji trenutno ima samo 3,2 miliona tovljenih svinja, a Tenisova investicija će znatno doprineti povećanju stočnog fonda i istovremeno omogućiti otvaranje novih radnih mesta i razvoj poljoprivrede.

Dogovor o izgradnji pogona za milion i po svinja postignut je nedavno tokom posete premijera Aleksandra Vučića Nemačkoj.

Premijer Vučić je rekao na sednici Poslovnog saveta Srbije i Nemačke da je Srbija, s obzirom na to koliko smo zainteresovani za ovaj posao, spremna da u narednim nedeljama završi sve obaveze, mnogo brže nego što bi to uradile druge države u regionu.

Komentari 44

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Mikan

Odg milanu, o kojim subvencijama seljaku pricas, dobija sto evra po hektaru i nesto malo po tovljeniku, a stranac kad dodje 10 hiljada evra po radnom mestu infrastrukturu sve...ovak svaba ce biti ovde dok budu na snazi sankcije Rusije prema njima a posle zbogom djaci. Nije tacno da je nas narod pre svega seljak neradin i ovo sto se radi srpskom seljaku je sramota, jer zahvaljujuci njima smo izdrzali sve ratove i sankcije. Kad je seljak bio jak i Srbija je bila jaka.

Čiča

Milane ajd reci mi sta su ovi bolji od zutaca, naravno da ima nasih domacina koji bi radili ovo sto sada svaba hoce, ali vlast nase domacine u tome sprecava samim tim sto ovake dodjose debelo subvencionise, izvozice odavde za Ruse i bas ga briga.

Milan

@Čiča Ko kaze da su bolji? A ko bilo kome ovde brani da nas domacin pocne da radi?? KAKO vlast precava naseg domacina da radi ovo??To mi nije jasno? Time sto ga subvencionise?Pa ko nama brani da krenemo u ovaj posao i da trazis subvencije?Dobices ih kao i stranac koji dobija!Ali ne..nas covek nece da radi on oce da kuka..kad bi se to subvencionisalo bilo bi idealno zar ne?

special image