• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Voće poskupelo 52 odsto

Izvor Tanjug

Od januara do septembra ove godine zabeležen natprosečan rast cene voća od čak 52 odsto.

Natprosečan rast cena, u periodu januar-septembar, u rasponu od 2,4 odsto do 52 odsto, evidentiran je kod grupa, koje u ukupnom obuhvatu čine 42,3 odsto, pokazuje analiza Ministarstva trgovine.

Cene farmaceutskih proizvoda, goriva i maziva za automobile porasle su 2,4 odsto, dok je voće poskupelo 52 odsto. Poštanske usluge poskupele su 31,2 odsto od početka godine, osiguranje i transportna sredstava 27,6 odsto.

Popravke audiovizuelne opreme bile su skuplje 11,7 odsto, duvan 9,6, veterinarske usluge 8,3, paket aranžmani 7,9 odsto, medicinski proizvodi 6,2, informatička oprema 5,8, usluge u vezi sa sportom i rekreacijom sedam, održavanje i popravka vozila 5,3 odsto.

Cene knjiga, kao i snabdevanja vodom i različitih komunalnih usluga veće su za 5,1 odsto, odevnih predmeta 4,8, automobila 4,5, frizersko kozmetičkih usluga 4,4, mesa i malih električnih aparata za po 4,1, iznajmljivanja stana 3,8, opravke obuće, kao i veći alati i opreme za kuću i vrt po 3,7 odsto.

Usluge smeštaja poskupele su 3,4 odsto, prevoz putnika avionom, kao i materijali i usluge za održavanje i popravku stana a po 3,3, opreme za sport, kampovanje i rekreaciju na otvorenom 3,0odsto, mleko, sir i jaja, kao i fotografska i filmska opreme za po 2,9 odsto. Medicinske usluge bile su skuplje 2,7 odsto, kancelarijski materijal 2,6, a usluge transportnih sredstava 2,5 odsto.

Komentari 6

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Darko Sbc

Sramota bre,ova drzava ce polako na dno zajedno sa gradjanima,dokle vise ova materijalna tortura,narode moze li se to izdrzati pitanje je sad...

miki

Ko jos jede voce, samo da nam jos i alkohol pojjeftini.

Aleksandar

Svaka cast! Voce poskupelo, cigarete pojeftinile! Kao da nam nije dovoljna svakodnevna beda, jos smo primorani da sr trujemo! Sramota!

special image