• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Emiraćani žele da ulažu u srpski agrar i turizam

Izvor Beta

Ambasador Ujedinjenih Arapskih Emirata u Beogradu Djuma Rašed Al Daheri izjavio je da je sve više investitora iz ove arapske zemlje zainteresovano da ulaže u projekte u Srbiji.



"Vlada UAE ohrabrila je investitore da ulažu u ekonomske projekte u Srbiji i na tom planu su učinjeni značajni koraci. Srbija je pogodna za investicije zato što ima ekonomske potencijale i strateški položaj na Balkanu", rekao je Al Daheri za Međunarodni radio Srbija.

Ambasador je rekao da će u razvoju ekonomskih odnosa centralno mesto imati agrar jer su Emirati "veoma zainteresovani za srpske proizvode", ali i da "postoje ogromni potencijali i za razvoj turizma i investicije u toj oblasti".

Za još bolji razvoj turizma, dodao je ambasador Al Daheri, neophodna je i bolja infrastruktura.

Kao "najzanimljiviju investiciju" iz UAE ambasador je naveo "Beograd na vodi" koji će "u narednih dve do tri godine, kada se očekuje završetak prve faze, biti privlačna destinacija za mnoge turiste". 

Podsetivši da je nekoliko poljoprivredno-prehrambenih kompanija iz UAE, poput Al Dahre i Al Rafaveda, već prisutno u Srbiji, on je rekao da su u toku pregovori između još nekih kompanija radi osnivanja zajedničkih preduzeća u oblasti poljoprivrede.

Na pitanje da li su, u sektoru informacionih tehnologija, već počele pripreme za projekat kompanije Mubadala, za koju je najavljeno da će u Srbiji otvoriti istraživački centar, a potom verovatno i fabriku mikročipova, Al Daheri je odgovorio da je procedura počela pre mesec dana.

"Mislim da se sve odvija po planu i da će u Srbiji biti fabrika mikročipova", rekao je on.

Ambasador UAE kazao je da su investitori iz njegove zemlje zainteresovani i za ulaganja u turizam i hotelijerstvo u Srbiji.

"Srbija ima veoma značajan i dobar turistički potencijal, koliko sam video za ovih nekoliko meseci koliko sam ovde. Zainteresovani smo i za ovu oblast", rekao je on i dodao da potencijalne ulagače zanimaju različite stvari, od hotela u Beogradu do odmarališta i banja.

Podsetivši da su Srbija i UAE uspostavili ekonomske odnose 2012. godine, Al Daheri je rekao da se i politički odnosi razvijaju, o čemu svedoči i razmena poseta na visokom nivou, koje su, prema njegovim rečima, sve protekle veoma uspešno.

"Vrlo smo zadovoljni odnosima i oni se odvijaju na veoma dobar način", rekao je ambasador UAE, ukazavši na važnost nastavka sastanaka, koordinacije i konsultacija na visokom nivou.

Al Daheri je izrazio uverenje i da lideri dveju zemalja, predsednik Srbije Tomislav Nikolić i šeik Kalifa bin Zajed Al Nahjan, kao i premijer Aleksandar Vučić i šeik Muhamed bin Zajed Al Nahjan prestolonaslednik Abu Dabija i zamenik glavnog komandanta Oružanih snaga UAE, žele da nastave uzajamne posete i razgovore o važnim temama koje će, kako je ocenio, doprineti daljem razvoju bilateralnih odnosa.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image