• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nektaru 30 miliona evra od EBRD-a

Izvor Tanjug

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) podržaće kreditom unapređenje konkurentnosti i poslovne efikasnosti Nektar Grupe (Nectar), vodećeg proizvođača sokova na zapadnom Balkanu.

Kako se navodi u saopštenju EBRD-a dostavljenom Tanjugu, ovaj kredit od 30 miliona evra trebalo bi da podrži bačkopalanački Nektar, uključujući i njegovu slovenačku fabriku Fruktal (Fructal), kao kompaniju koja radi na dobijanju oznake geografskog porekla za svoje proizvode od svežeg voća, a u okviru zajedničkog projekta EBRD i Organizacije UN za hranu i poljoprivredu (FAO) o geografskom poreklu robe.

Nektar, kao regionalni tržišni lider, pomoći će ovom projektu EBRD-a tako što će unaprediti proces dobijanja sertifikata za uzgajivače maline iz Arilja u Srbiji, a očekuje se da će oko 100 uzgajivača malina na osnovu ovog projekta steći sertifikat.

"EBRD i FAO pokrenuli su projekat označavanja geografskog porekla proizvoda kako bi pomogli proizvođačima da postanu konkurentniji i da zadobiju veći pristup tržištu sa svojim jedinstvenim proizvodima. Ovaj projekat ima za cilj da pokaže vrednost kvaliteta koji je nagrađen boljim cenama i većim prihodima za proizvođače", izjavio je direktor EBRD-ovog odeljenja za agrobiznis, Žil Metetal.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image