• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vlada ima plan za 500 privatizacija

Izvor Tanjug

Minsitar privrede Željko Sertić izjavio je danas da su završeni modeli privatizacije za oko 500 preduzeća iz portfolija Agencije za privatizaciju i da će do kraja januara biti objavljeni javni tenderi po predloženim modelima.

Ministarstvo privrede je imalo obavezu da do 1. decembra Agenciji za privatizaciju preda modele za svako od tih preduzeća što je i učinilo, rekao je Sertić na debati o razvoju privatnog sektora privrede Srbije.

Ministar je istakao da će ceo proces biti transparentan sa jasnim pravilima, ti pozivi će biti javni i neće biti dogovaranja.

Sertić je, na skupu u Privrednoj komori Srbije, objasnio da preduzeća imaju rok od 30 dana da pripreme svoja dokumenta i papire za sledeći korak.

To je, kako je dodao Sertić, objava javnih tendera za neka preduzeća već krajem decembra, a za veći deo njih u januaru.

Prema rečima Sertića, za privatizaciju su ostala "loša preduzeća" koja imaju dosta problema a kako je ukazao jedan broj tih preduzeća koja se nalaze u portfoliju agencije, gotovo i da ne postoji, osim papirološki.

On je naveo da nekoliko velikih kompanija ima ozbiljne probleme jer osim velikog broja radnika ima i zastarele tehnološke procese u koje je potrebno uložiti ogromna obrtna sredstva.

"Moramo da to rešimo veoma brzo", zaključio je Sertić.

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Karamba

Sve da se proda, da dodje fin kulturan disciplinovan gazda zapadnih shvatanja da pretopi masine i stavi katanac. A vi srbi glodjite se i medjusobno optuzujte.

special image