• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srpska hrana na rafovima ruskog Metroa

Izvor Fonet

Trgovinski lanac Metro u Rusiji i predstavnici prehrambenih kompanija iz Srbije dogovorili su izvoz na rusko tržište voća i povrća, mesa i prerađevina, gotovih jela, sira i mlečnih proizvoda, kao i proizvoda konditorske industrije.

Kako je saopšteno iz Privredne komore Srbije (PKS), u direktnim razgovorima učestvovalo je više od 30 srpskih prehrambenih kompanija, a osim mogućnosti izvoza robe razmatrana su i pitanja komercijalnih uslova plasmana proizvoda na tžište od skoro 140 miliona stanovnika.

Za prvih deset meseci izvoz srpskih prehrambenih proizvoda u Rusiju porastao je za 73 odsto i dostigao vrednost od 250 miliona dolara, a očekuje se da će do kraja godine premašiti 300 miliona dolara.

Rast izvoza hrane zabeležen je u segmentu plasmana svežeg i prerađenog voća i povrća, svih vrsta sira, svinjskog i goveđeg mesa i mesnih prerađevina, sladoleda, sokova, vina i alkoholnih proizvoda, ali i semena suncokreta, semenskog kukuruza, sadnica voća i kalemova ruža.

Prošle godine izvoz prehrambenih u Rusiju bio je 184,6 miliona dolara, ili 13 odsto više nego 2012, a prehrambeni proizvodi čine petinu ukupnog izvoza Srbije prema Rusiji.

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Bili

I naravno bice jeftinije nego u Srbiji!!!!

special image