• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poziv za finansijsku podršku nezaposlenima

Nacionalna služba za zapošljavanje i projektni tim Programa UN za razvoj u utorak objavljuje javni poziv za dodelu finansijske podrške pri samozapošljavanju, u okviru projekta "Otpremninom do posla".

Nacionalna služba za zapošljavanje (NSZ) i projektni tim Programa UN za razvoj (UNDP) u utorak objavljuje javni poziv za dodelu finansijske podrške pri samozapošljavanju, u okviru projekta "Otpremninom do posla".

Poziv za finansiranje važiće za sva nezaposlena lica sa evidencije NSZ-a koja su posle 1. septembra prošle godine primila ili očekuju da prime otpremninu.

Uslov za dodelu finansija biće da korisnik i sam uloži deo lične otpremnine u iznosu od najmanje 80.000 dinara, kako bi pokrenuo sopstveni posao, precizira se u saopštenju NSZ-a.

Sredstva koja se odobravaju kroz projekat "Otpremninom do posla" deo su podsticaja za subvencioniranje samozapošljavanja koju odobrava NZS, a ostvariće se uz tu subvenciju.

Kako se ističe u saopštenju, nezaposleni sa evidencije NSZ-a kojima je predstao radni odnos uz isplatu otpremnine, kako kao višku radnika ili sporazumnim raskidom, istovremeno mogu da ostvare subvenciju iz programa samozapošljavanja u iznosu od 130.000 dinara i dodatnu finansijsku podršku iz sredstava projekta "Otpremninom do posla", koja iznosi 80.000 dinara.

Javni poziv upućen je i primaocima novčane naknade kojima je radni odnos prestao usled stečaja poslodavca, ali ta lica mogu da ostvare samo dodatnu finansijsku podršku iz sredstava projekta "Otpremninom do posla" koja iznosi 80.000 dinara, pod uslovom da od NSZ traže isplatu jednokratne novčane naknade, koju će zatim uložiti u sopstveni posao.

Javni poziv objaviće se u listu "Poslovi" NSZ i biće dostupan u svim filijalama te nacionalne službe.

Projekat "Otpremninom do posla" nastao je sa idejom da viškovima zaposlenih omogući ponovno zapošljavanje kroz ulaganje otpremnine.

Projekat je pripremilo Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja u saradnji sa UNDP-om, a finansira ga Austrijska agencija za razvoj (ADA). Vlada Srbije iz budžeta je za taj projekat izdvojila 80 miliona dinara.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image