• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vučić: Vlada učinila sve protiv sive ekonomije

Izvor Tanjug

Obraćajući se učesnicima, Vučić je istakao da je Vlada Srbije preduzela sve mere kako bi zaustavila sivu ekomomiju i od predstavnika NALED-a i Saveza za fer konkurenciju tražio pomoć u daljoj implementaciji mera, kao i promociji borbe pr

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić i predstavnici Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED) i članovi Saveza za fer konkurenciju razgovarali su danas o borbi protiv sive ekonomije i na sastanku predložili konkretne koje država sa predstavnicima poslovnog okruženja može da preduzme u njenom suzbijanju.

Predsednik Vlade poručio je predstavnicima kompanija da neće biti novih poreza za privredu u sledećoj godini, saopštila je Kancelariju za saradnju sa medijima Vlade Srbije.

Predsednik Saveza za fer konkurenciju i direktor kompanije Koka-kola Ramon Vajdinger zahvalio je premijeru na merama koje pokazuju brigu Vlade o biznisu i investitorima, kao i ljudima koje te kompanije zapošljavaju.

Kol centar za prijavljivanje korupcije

Na satanku je predloženo pokretanje kol centra - onlajn sistem za podnošenje anonimnih prijava o slučajevima sive ekonomije, kao i jačanje poreskog morala građana kroz edukaciju i informisanje o negativnim posledicama sive ekonomije i transparentnije trošenje budžetskih sredstava, navedeno je u saopštenju.

"Spremni smo da pomognemo Vladi u borbi protiv sive ekonomije koja dnevno oduzima 30 posto BDP-a i na kome država gubi osam miliona evra dnevno", izjavio je Vajdinger.

Na sastanku su predložene konkretne mere koje će doprineti efikasnijoj borbi protiv sive ekonomije, kao na primer imenovanje predstavnika Vlade zaduženog za koordinaciju aktivnosti na suzbijanju sive ekonomije koji će odgovarati direktno premijeru.

Bilo je reči i o osnivanju interministarske radne grupe za osmišljavanje i sprovođenje nacionalnog programa za suzbijanje sive ekonomije, potom uspostavljanje Sekretarijata za inspekcijski nadzor koji će vršiti stalnu koordinaciju inspekcijskih službi u cilju smanjenja sukoba i nedostatka nadležnosti i imati savetodavnu ulogu prema privredi, edukacija sudija i specijalizacija tužilaštva na temu sive ekonomije, unapređenje politike krivičnog gonjenja i saradnja sa inspekcijama.

Naročito je naglašena potreba uključivanja građana u borbu protiv sive ekonomije, a predloženi su i načini za motivisanje građana da uzimaju fiskalni račun kroz pokretanje javne lutrije.

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

007

Svake godine naredne će biti sve bolje i bolje. Mislim na vladu. Zato što će mortalitet u Srbiji biti sve veči i veći. S obzirom na kvalitet življenja u Republici Srbiji. I novim merama štednje vlade Republike Srbije.

special image