• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sledi nam još jedan rebalans, "ali mali"

Izvor Beta

Predsednik skupštinskog Odbora za finansije Veroljub Arsić izjavio je danas da će pre sednice o budžetu za 2015. godinu uslediti rasprava o još jednom rebalansu budžeta za ovu godinu.

"U rebalansu neće biti izmena mase budžeta, već samo preraspodele sredstava sa jedne na drugu poziciju", rekao je Arsić novinarima u Skupštini Srbije, ali nije precizirao kako će sredstva biti preraspoređena.

Dodao je da postoji procedura po kojoj se usvaja rebalans, tako da se početak rasprave o budžetu može očekivati početkom naredne nedelje.

Ranije danas u Skupštinu Srbije stigao je predlog budžeta za 2015. godinu kojim su predviđeni prihodi od 924,4 milijarde dinara, što je za oko 27 milijardi dinara više nego u 2014. godini.

Rebalans već bio u oktobru

Prethodni rebalans za ovu godinu usvojen je 28. oktobra i njim je povećan manjak u budžetu za 42 milijarde dinara, što je 4,64 odsto bruto domaćeg proizvoda (BDP).

Predlog novog rebalansa još nije stigao u parlament, a poslanici opozicije ocenili su da će rebalansom biti uključeni i Zakon o preuzimanju obaveza Er Srbije (AIR Serbia), ali i o davanju garancija po zaduženju Srbijagasa.

"Rebalans služi tome da se ispeglaju finansijski potezi Vlade, pošto ima davanja koje moraju da pokriju, prvenstveno za Er Srbiju 160 miliona evra naših para. Oni to moraju prvo da legalizuju kroz rebalans da bi kroz budžet kao projekcija za 2015. godinu to uveli kao nešto što će od sada biti zakonska obaveza", rekao je funkcioner Demokratske stranke Borislav Stefanović novinarima u Skupštini Srbije.

Prema Zakonu o preuzimanju obaveza privrednog društva Er Srbija, koji je Vlada uputila parlamentu na usvajanje, država će preuzeti kao javni dug 9,34 milijardi dinara za izmirivanje obaveza Er Srbije prema pravnim i fizičkim licima po osnovu izvršenih usluga i isporučenih roba, ali i dug koji je ta kompanija već izmirila, tako da je ukupan dug koji država preuzima 19,3 milijardi evra.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image