• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bravo Šapčani, tako se voli svoj grad!

Izvor mondo.rs

Emisija dugoročnih municipalnih obveznica grada Šapca, vrednosti 400 miliona dinara, u potpunosti je realizovana i tim parama će se rekonstruisait i dograditi bazen, javlja gradska uprava.

Sve obveznice su prodate, a potražnja je bila 50 odsto veća od ponude, rečeno je danas na konferenciji za novinare u Gradskoj upravi grada Šapca.

"Zadovoljan sam uspehom zajedničkog projekta Grada Šapca i Stalne konferencije gradova i opština (SKGO) koji se odnosi na emisiju municipalnih obveznica. S obzirom na činjenicu da je Grad Šabac prvi grad u Srbiji koji se upustio u ovaj posao, postojala je blaga neizvesnost. Zahvalan sam svim kupcima municipalnih obveznica, kako građanima koji su kupili obveznice u vrednosti od 26 miliona dinara, tako i poslovnim licima, odnosno privrednim subjektima koji su ovu ponudu prepoznali kao način zarade. Sada smo obezbedili sve uslove za rekonstrukciju i izgradnju gradskog bazena", istakao je gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović.

Prema oceni Đorđa Staničića, generalnog sekretara SKGO, poduhvat Grada Šapca je pionirski.

Grad Šabac je prva lokalna samouprava u Srbiji koja je javnom ponudom emitovala obveznice namenjene domaćim i stranim, pravnim i fizičkim licima, i tako pružila odličan primer ostalim gradovima i opštinama. Građani su u prilici da vide kako se, ulaganjem sopstvenih sredstava, realizuju kapitalni infrastrukturni objekti u njihovim sredinama, i da im se, po isteku roka, vrati novac sa kamatom značajno većom od kamate na štednju u banci.

Aleksandar Bućić, pomoćnik generalnog sekretara za finansije SKGO, naglasio je činjenicu da je Grad Šabac prvi grad u Srbiji čijim se hartijama od vrednosti trgovalo na Beogradskoj berzi, što je značajno za tržište kapitala u čitavoj Srbiji.

On je takođe čestitao Gradskoj upravi grada Šapca na spremnosti da kao prva lokalna samouprava u Srbiji ispuni stroge kriterijume i prođe kroz komplikovane prcedure koje su prethodile emisiji.

Za projekt emitovanja municipalnih obveznica javnom ponudom, u kompletnom procesu pripreme, Grad Šabac je dobio podršku Evropske unije posredstvom IPA fondova.

Tagovi

Komentari 8

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Drzava d'uradi nesto!

Taman ako se ikad sagradi taj bazen,da zaposle svoje miljenike iz stranaka,kao sto to rade sa hotelom Sloboda,koji se gradio 12 godina i jos nije zavrsen do kraja,i sa ostalim firmama i ustanovama sirom ove nase drzave!

Sapcanin

Ne mogu da verujem da ce toliki novac da procerdaju u nesto sto ce samo stvarati gubitke. Promasena investicija potpuno. Taj novac se mogao mnogo pametnije iskoristiti, tako je to kad se trose tudje pare.

tigric

Pa, prosli gradonacelnik je napravio sebi bazen na Ceru :) Mogli bi svi kod njega na kupanje... Da ne pricam da je vlasnik bazena Farmakom i da je trebalo vec da ga uradi.

special image