• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Oko 300 ljudi u Valjevu našlo posao

Na osmom Sajmu zapošljavanja u Valjevu posao su tražila 982 nezaposlena, a ponude su dale 32 firme iz Kolubarskog okruga za sve struke sem medicinske i za sve obrazovne profile.

Na osmom Sajmu zapošljavanja u Valjevu posao su tražila 982 nezaposlena, a ponude su dale 32 firme iz Kolubarskog okruga za sve struke sem medicinske i za sve obrazovne profile.

Procenjuje se da oko 300 nezaposlenih može očekivati novo zaposlenje, a medju firmama koje su tražile nove radnike bili su Krušik, Gorenje, Nova Srbijanka, Lasta, Samedi, Vujić-Divčibare i Sloga iz Valjeva, kao i Podgorina Fruht iz Osečine i Rauh iz Koceljeve.

Na evidenciji nezaposlenih u valjevskoj filijali Nacionalne službe za zapošljavanje trenutno je 7.000 ljudi, odnosno 3.300 manje nego prvog dana ove godine, a pokazano je da osobe mladje od 40 godina lako pronalaze posao u proizvodnji.

Poslodavce su na sajmu zapošljavanja najviše zanimali visokoobrazovani kadrovi, poput ekonomista, menadžera, arhitekata, elektro i mašinskih inženjera, a po prvi put od 2001. godine, od kada se sajmovi održavaju, poslodavci nisu ograničavali starost kandidata.

Na osnovu iskustva sa prethodnih osam sajmova do posla su najbrže dolazili nezaposleni ugostiteljske, turističke, elektro, mašinske i ekonomske struke.

Nakon martovskog sajma zapošljavanja, koji je bio namenjen isključivo nezaposlenima u turizmu i ugostiteljstvu, posao je dobilo 190 nezaposlenih.

Većina se zaposlila u privatnom proizvodnom sektoru, a i na ovom sajmu 12 preduzeća tražilo je isključivo radnike elektro i mašinske struke za proizvodne poslove.

Primera radi, saobraćajno preduzeća Lasta tražilo je 30 radnika za poslove reparacije autobusa, dok Krušiku treba 35 radnika za poslove pirotehničara, rekao je novinarima Željko Djukić iz valjevske filijale Nacionalne službe za zapošljavanje.

Djukić je naveo da su na evidenciji nezaposlenih deficitarna sva zanimanja gradjevinske struke, od tesara i zidara do gradjevinskih tehničara, potom farmaceuti, elektro i mašinski tehničari i inženjeri, te profesori engleskog jezika, matematike, fizike i hemije.

Suficitarna su sva zanimanja poljoprivredne struke, pa su nezaposleni sa tom školskom spremom prinudjeni na prekvalifikaciju ili traženje drugog posla koje nema veze sa njihovim osnovnim zanimanje.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image