• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ljajić kaže da neće biti poskupljenja – drastičnih

Izvor Tanjug

Potpredsednik Vlade i ministar trgovine Rasim Ljajić rekao je da ne očekuje drastično poskupljenje osnovnih životnih namirnica, jer za to nema ekonomskih razloga.

"Ne mogu da garantujem da li će neki proizvod poskupeti dva ili tri odsto, to zavisi od proizvođača, trgovaca, ali nema razloga da se stvara panika da ćemo imati drastično poskupljenje svega i svačega", rekao je Ljajić za B92.

On je dodao da država ne može da utiče na cene, ali da po ekonomskoj logici nema osnova za podizanje cena jer struja nije poskupela kao što se očekivalo, pala je cena goriva, bila je dobra poljoprivredna godina, uvozi se više proizvoda iz EU te je hrana jeftinija.     

Prioritet digitalizacija

Prioriteti Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija u 2015. godini biće završetak procesa digitalizacije, rekao je Ljajić i istakao da postoje svi preduslovi da se taj proces uspešno završi.

Navodeći da ne može da tvrdi da neće doći do podizanja cena pojedinih namirnica, Ljajić je rekao da hleb neće poskupeti.

Govoreći o prodaji Telekoma, Ljajić je rekao da se njegovo ministarstvo time ne bavi, već da će vlada, nakon procene privatizacionog savetnika, doneti konačnu odluku.

Upitan da li je sad bolje vreme za prodaju Telekoma od 2010. godine, Ljajić kaže da će se to videti po završetku postupka, ali i naglašava da Srbija ne sme da dozvoli još jedan neuspešan tender.

"Tako bismo dodatno oborili cenu, a Telekom je već, kao posledicu neuspešnog tendera 2010. godine, izgubio značajan broj korisnika", rekao je Ljajić.

On očekuje i da 2015. bude najuspešnija turistička godina.

Upitan o rekonstrukciji vlade, Ljajić je rekao da se na sednicama vlade o tome nije raspravljalo, a da će odluku svakako doneti premijer Srbije i glavna stranka u koaliciji.

"Samo bih mogao da vas lažem da li će i kad će biti rekonstrukcija jer ja to ne znam", rekao je Ljajić i dodao da ministri redovno podnose izveštaje o svom radu premijeru.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image