• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Cena struje miruje do proleća, obećava direktor

Izvor Tanjug

Direktor Elektroprivrede Srbije Aleksandar Obradović izjavio je danas da do kraja zimskog perioda odnosno grejne sezone sigurno neće doći do poskupljenja struje.

"Građani mogu da budu spokojni i EPS će biti i dalje stabilan snebdevače električnom energijom. Definitivno neće doći do poskupljenja električne energije u toku celog zimskog perioda i grejne sezone", poručio je Obradović.

On je, na TV Pink, kazao da čak u poslovnim planovima EPS - a za celu 2015. godinu nisu planirana poskupljenje električne energije.

"Međutim, do kraja ovog prvog kvartala 2015. godine moramo da napravimo novu finansijsku analizu i da vidimo šta je sa našim poslovnim bilansima s obzirom na poplave koje su napravile veliku štetu EPS - u. Kao što sam rekao električne energije će biti ali to ima i svoju cenu", naveo je Obradović.

Prvi čovek EPS poručuje da je elektroenergetski sistem stabilan a da je javno preduzeće donelo niz dobrih poslovnih odluka u prethodnom periodu, na primer počeo je da kupuje struju kada je jeftina, a prodaje kada je skupa.

Kako je rekao, deponije su na dosta dobrom nivou, a za svaki slučaj EPS je obezbedio i dodatne količine uglja iz uvoza, u slučaju da se ponovi gasna kriza od pre nekoliko godina, tako da je EPS spreman i za taj scenario.

On kaže da su strani stručnjaci procenili da šteta odnosno gubici EPS-a od prošlogodišnjih poplava iznose oko pola milijarde evra.

"Mi ćemo tek na kraju ove grejne sezone znati kako smo prošli sa tim gubicima, a naša je obaveza da pripremimo finansijski plan reorganizacije koji treba da predložimo vladi, koja će ga kasnije proslediti MMF-u, s obzirom da je EPS jedna od firmi koju će ta međunarodna finansijska institucija posebno posmatrati i onda ćemo sesti i videti kako da rešimo taj problem", istakao Obradović.

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

DIREKTOR-EPSa

A onda kad podivlja na proleće. HA, HA, HA, HA, HA...

special image