• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Osnovana Asocijacija kineskih privrednika u Srbiji

Izvor Beta

Svečanom konferencijom u beogradskom Centru "Sava" osnovana je Asocijacija kineskih privrednika u Srbiji koja na institucionalan način treba da doprinese razvoju ekonomske saradnje dve zemlje

Ambasador Kine u Beogradu Li Mančang pozvao je sve Kineze koji rade u Srbiji da poštuju zakone, običaje i tradiciju zemlje domaćina i da zajedno sa "srpskim prijateljima razvijaju sve strane saradnje".

"Tokom nedavnog Samita u Beogradu, premijer Kine Li Kećang je sa predsednikom Vlade Srbije Aleksandrom Vučićem i predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem dogovorio da u naredne dve godine bude izgrađena pruga Beograd-Budimpešta. Taj projekat će biti prioritet ambasade Kine u Beogradu ali nećemo zapostaviti ni druge poslove", rekao je Mančang.

On je ocenio da je prijateljstvo Srbije i Kine "danas jače nego juče a slabije nego sutra".

Predsednik Asocijacije kineskih privrednika u Srbiji Guo Sjao rekao je da je ta institucija nastala iz kineske ideje jedinstvenog puta i da je njen zadatak da se bori za nove poslove u Srbiji.

"Srbija će u budućnosti postati strateška tačka razvoja u kojoj će kineski investitori moći da pokažu svoje znanje i sposobnosti.

Nadam se da će Asocijacija doprineti razvoju kinesko-srpskih ekonomskih ali i kulturnih odnosa", kazao je Sjao.

Sjao i predsednik Privredne komore Beograda Milivoje Miletić potpisali su tokom svečane konferencije Sporazum o saradnji Asocijacije i Privredne komore.

Prema rečima Miletića, taj sporazum je značajan obzirom na potencijal saradnje sa kineskim partnerima.

"Mi smo tokom nedavnog Samita u Beogradu predstavili potencijalnim investitorima iz Kine mogućnosti saradnje i to prvenstveno sa preduzećima iz Beograda. Kinezi imaju znanje i tehnologiju koje su potrebne našim preduzećima", kazao je Miletić.

Svečanosti je prisustvovao i predsednik Srbije Tomislav Nikolić sa suprugom Dragicom koja je zahvalila Kini na pomoći koju je uputila Srbiji nakon majskih poplava, dodavši da i druge države u svetu treba da slede primer prijateljskih srpsko-kineskih odnosa.

Komentari 3

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Toma

Doci ce ljudi,zuti ljudi sa istoka...

dubioza

pazi kad Kinezi imaju manji minimalac propisan zakonom nego mi...koja su oni dubioza

Brica

To bi trebalo da znaci da ce kineski poslodavci prijaviti radnike,isplacivati bar minimalac,kucati racune i da nece u gacama iznositi neoporezovane evre iz Srbije.Ako je Toma garant onda je to sigurica.

special image