• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Neke banke snizile kamate za dinarske kredite

Izvor Beta

Neke banke u Srbiji snizile su danas kamate na razne vrste dinarskih kredita, ističući i da kredite u domaćoj valuti odobravaju sa fiksnom kamatnom stopom.

Poštanska štedionica snizila je kamate na dinarske gotovinske kredite, uz obrazloženje da to radi jer "uvažava situaciju na tržištu i potrebe svojih klijenata radi stvaranja što povoljnijih uslova kreditiranja stanovništva".

Ta državna banka je precizirala da je snizila kamatne stope na dinarske gotovinske kredite građanima na 13,5 odsto za kratkoročne, odnosno 15 odsto godišnje na dugoročne kredite do dve godine.

Krediti se odobravaju bez učešća, depozita i žiranata uz kamatnu stopu koja je fiksna tokom celog perioda otplate, ističe Poštanska štedionica.

Sosijete ženeral (Societe Generale) banka Srbija od danas odobrava dinarske gotovinske, potrošačke i kredite za refinansiranje sa nižom, fiksnom kamatom.

Gotovinski i krediti za refinansiranje u iznosu od 50.000 do milion i po dinara sa rokom otplate od sest do 12 meseci odobravaju se sa fiksnom nominalnom kamatnom stopom od 9,95 odsto.

Ukoliko se klijent Sosijete ženeral banke odluči za iznos od najmanje 150.000 dinara, na rok od 13 do 36 meseci, plaćaće fiksnu nominalnu kamatnu stopu od 15,45 odsto, dok će ga zaduženje na period do 84 meseci koštati od 17,45 odsto godišnje.

Potrošački krediti će se i dalje odobravati na rok od 12 do 60 meseci, uz mogućnost izbora fiksne nominalne kamatne stope koja se kreće od 16,95 odsto godišnje, navela je ta banka.

Član Izvršnog odbora Sosijete ženeral banke Pjer Bosk je istakao da ta banka uvek savetuje klijentima da rok otplate svojih zajmova prilagode trajanju robe ili usluge koje plaćaju kreditom.

"Kako bismo dodatno stimulisali klijente da se što racionalnije zadužuju, pripremili smo novu ponudu kredita koja upravo za različite ročnosti nudi različite kamatne stope. Opredeljivanjem za neki od kredita u domaćoj valuti sa fiksnom kamatom, pored plaćanja
niže kamate, klijenti se obezbeđuju i od valutnog i kamatnog rizika", istakao je Bosk.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image