• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Otvorena vrata za investicije UAE u Srbiji

Izvor Tanjug

Ambasadoru UAE u Srbiji Djuma Rašidu El Daheriju večeras je na Univerzitetu u Novom Sadu uručeno priznanje "Kapetan Miša Anastasijević" za negovanje prijateljskih veza i jačanje privredne saradnje Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Ambasdor El Daheri je tom prilikom, između ostalog, istakao da je saradnja UAE i Srbije otvorila vrata za mnoge razvojne investicije u našoj zemlji, posebno one u poljoprivredi, energetici, novim tehnologijama, medicini i turizmu.

Primajući to priznanje u prisustvu brojnih gostiju, profesora i studenata prvi ambasador UAE u Srbiji istakao je da je počastvovan dolaskom na novosadski univerzitet i zahvalio je svima koji su ga predložili za tu prestižnu nagradu, kao i onima koji podržavaju odluku da se prijateljstvo dveju zemalja produbljuje kako bi UAE što više doprineli razvoju Srbije.

Govoreći o saradnji UAE sa našom zemljom ambasador El Daheri je podsetio da je razvoj bilateralnih odnosa dveju država pokrenut na najvišem nivou susretom između šeika Muhameda bin Zajeda i premijera Aleksandra Vučića, krajem oktobra 2012.

Srbija i UAE od tada grade i intezivno unapređuju, u prvom redu, ekonomske odnose, rekao je ambasador i podsetio na niz značajnih sporazuma o ekonomskoj saradnji, među kojima su ulaganje kompanije Etihad, sporazum sa kompanijom Al Dahra u poljoprivredi, sporazum o ulaganju kompanije Mubagala u proizvodnju mikročipova, o investiciji u veliki projekat "Beograd na vodi"...

Osim intezivnog jačanja ekonomskih odnosa dveju zemalja UAE su se pokazale i kao pravi prijatelj posle katastrofalnih majskih poplava u Srbiji, rekao je ambasador, napominjući da je donacija šeika Muhameda finansirala izgradnju 35 kuća u ukupnoj vrednosti većoj od milion evra u opštinama Krupanj, Valjevo i Obrenovac.

Ambasador El Daheri je naglasio da UAE poštuju Srbiju, njene potencijale i znanje i volju da napreduje, i dodao da će saradnja biti nastavljena u mnogim oblastima, a posebno u obrazovanju, oblasti u kojoj ta zemlja poslednjih godina postiže izvanredne rezultate.

Posle uručivanja priznanja ambasador UAE je prisutnima u amfiteatru centralne zgrade Univerziteta u Novom Sadu održao nadahnuto predavanje u kojem je predstavio federaciju UAE, osnovanu 1971., njene ekonomske i društvene potencijale, kao i razvoj, posebno se osvrnuvši na sistem obrazovanja.

On je napomenuo da UAE danas pružaju obrazovanje svakom muškom i ženskom detetu, i da je to obrazovanje besplatno, kao i da mnogi studenti te zemlje studiraju na najprestižnijim svetskim univerzitetima o trošku države.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image