• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dinar na novom dnu

Izvor Tanjug

Dinar je danas oslabio prema evru 0,5 odsto i zvanični kurs iznosi 123,4677 dinara za evro, što je ujedno najniža vrednost nacionalne valute od početka godine, saopštila je Narodna banka Srbije (NBS).

Dinar prema zajedničkoj valuti evrozone danas vredi 2,3 odsto manje nego pre mesec dana, a 6,5 odsto manje nego godinu dana ranije.

U odnosu na dolar, dinar je ojačao 0,2 odsto i indikativni kurs iznosi 109,5251 dinar za jedan dolar.

Prema američkoj valuti, dinar je slabiji 9,8 odsto na mesečnom i 23,0 odsto na godišnjem nivou.

Najveća vrednost dinara prema evru ove godine bila je 5. januara, kada je kurs iznosio 121,1543 dinara za evro.

NBS je od početka godine na Međubankarskom deviznom tržištu prodala 70 miliona evra kako bi sprečila prekomerne dnevne oscilacije kursa, dok je prošle godine kupila 260 miliona evra, a prodala 1,880 milijardi evra.

Najviša srednja vrednost kursa dinara u 2014. bila je 1. januara, kada je jedan evro iznosio 114,6421 dinar, a najniža 18. decembra, 122,6321 dinar za evro. U prošloj godini dinar je oslabio prema evru 5,2 odsto.

Tagovi

Komentari 10

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

ekonomista

ako je neko u EU kupovao za 1 evro 80 dinara i sa tih 80 dinara1 cokoladu od 100g koja se proizvodi u Srbiji, to bi onda znacilo da sada taj isti potrosac iz EU sada za 1 evro moze kupiti 123,46 dinara a sa 123,46 dinara moze sada kupiti 1,5 cokoladu...e sad zamolicu vas urednike Mondo-a da objavite koliki je rast srpskog izvoza u zadnjih godinu dana kako kurs skace iz dana u dan...realno od perioda 2010e do danas kurs dinara je oslabio oko 50% , e sad pitanje je da li se izvoz povecao za 50%?Ja vjerujem da se nije povecao nikako a kamoli 50%..nama ljudi ne treba nikakav svabo da dodje i da nam donosi strane direktne investicije, nama trebaju domace investicije.Znaci imamo idealne uslove za izvoz samo treba da radimo po standardima da ne fuserimo u proizvodnji recimo mesa i onda imamo siguran plasman i na zapad i na istok...al jbg ko sam ja da pametujem...davno nekad kad se SNS borio na prvim izborima protiv DS neko je rekao(sad nmg se sjetiti tacno ko) da SNS ne moze doniejeti nikakve sustinske promjene jer oni nemaju strucan kadar sto se i vidi po Vladi u kojoj sjede Megableja doktori nauka...

Marko Marko

Sramota i guvernerka ne razmislja o OSTAVCI! Nasolv ove vesti je dovoljan da neko ko srozava nacionalnu valutu podnese momentalnu ostavku.

Razočarani SNSovac

Jorgovanka buzdovanka!

special image