• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U martu gas skuplji oko 6 odsto

Izvor MONDO/Agencije

Javno preduzeće Srbijagas saopštilo je danas da će gas za firme snabdevače, zbog rasta kursa dolara, poskupeti od 2. marta. Poskupljenje od 5,8 do 6,1 odsto.

U saopštenju Srbijagasa nije navedeno u kom procentu će poskupeti taj energent ali po tumačenju distributera, gas za domaćinstva i manje potrošace poskupeće od 5,76 do 6,08 odsto.

Nešto detalj nije pome se videti iz primera Zrenjanina, odkale je takođe najavljeno poskupljenje.

Poslednji put cena skočila u novembru

Dosadašnje cene su bez obračunatog poreza na dodatu vrednost (PDV) i za domaćinstva se primenjuju od 15. novembra prošle godine.

Nadzorni odbor JKP Gradska toplana doneo je odluku o povećanju cene prirodnog gasa, saopšteno je danas iz tog preduzeća.

Kako se navodi, povećanje cene usledilo je zbog promene nabavne cene prirodnog gasa, a važiće od trenutka dobijanja saglasnosti od Agencije za energetiku Srbije.

Nove cene za domaćinstva iznosiće 54,02 dinara po kubnom metru (umesto sadašnjih 51,21 dinara), ostali potrošači na mreži ispod šest bara plaćaće 51,48 dinara (umesto sadašnjih 48,66), dok će potrošači na mreži između šest i 16 bara plaćati 50,58 dinara po kubnom metru (sadašnja cena je 47,77 dinara).

Iz Gradske toplane navode da će cene, po dobijanju saglasnosti, važiti od 2. marta ove godine.

Komentari 4

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Marko Marko

Da je drzava ozbiljna, kurs mora biti fiksni, a ne da plate i penzije se smanje, a cene divljaju zbog kursa. Obezvredjuje se rad i demoralisu gradjani. SRAMNO, u svetu gas i gorivo pojeftinjuju na svetskom trzistu, a kod nas poskupljuje. kradete sopstveni narod.

rajko

plate minus 10% gas plus 6% znači ukupno poskupljuje 16% samo napred rad i samo rad

KALIMEROS

SRAAAAM vas BILO! Predsednice, Premijeru, Bajatovicu...0timate deo penzija i plata a cene stalno navise. jadan je ovaj narod sa vama!

special image