• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vučić Nemcima:U Srbiji dobri uslovi za investicije

Izvor Tanjug

Premijer Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa predstavnicima nemačkih kompanija zainteresovanih za ulaganje u Srbiji na poslovnom forumu u Štutgartu

Poslovnu konferenciju "Mislite na nove mogućnosti, mislite na Srbiju", koja je okupila predstavnike velikih nemačkih kompanija, otvorio je ministar za Evropu i međunarodne poslove pokrajine Baden Virtemberg u Veću saveznih pokrajina, Peter Fridrih.

Fridrih je naglasio da Srbija i pokrajina Baden Virtemberg imaju tradicionalno dobre odnose zasnovane na ličnim vezama i da strateške odnose treba razvijati, kako u oblasti privredne saradnje, tako i u svim drugim oblastima.

On je istakao da Baden Virtemberg želi da pomogne Srbiji u ekonomskom razvoju, jer će, kako je naveo, to čitav region učiniti snažnijim, kao i u procesu pridruživanja Evropskoj uniji.

"EU je potrebno proširenje, jer će je to učiniti jačom i stabilnijom. Stoga će predstavnici pokrajine Baden Virtemberg u petak predati inicijativu u Veću saveznih pokrajina da se što pre otvore prva poglavlja za Srbiju. Proces pridruženja je dugotrajan i zato treba što pre raditi na svakom njegovom delu", zaključio je Fridrih.

On je istakao da je Srbija na dobrom putu i da su firme iz Baden Virtemberga to prepoznale, dodajući da je kompanija Bosch do sada uložila 70 miliona evra u razvoj svojih pogona u Srbiji.

Vučić je predstavnike nemačkih kompanija upoznao sa ekonomskim i zakonskim reformama koje sprovodi srpska Vlada, naglasivši da Srbija neće odustati od teških mera u cilju ozdravljenja srpske ekonomije.

On je istakao da Srbija nudi dobre uslove investitorima, bolje od mnogih zemalja u regionu i podsetio da imamo sporazum o slobodnoj trgovini sa zemljama EU, Ruskom Federacijom, Kazahstanom, Belorusijom, Turskom.

"To je tržište od jedne milijarde ljudi do koga možete doći preko svojih predstavništava u Srbiji", istakao je Vučić i zahvalio na podršci evropskom putu Srbije.

Kako se navodi u saopštenju, nakon obraćanja na Forumu predsednik srpske vlade sastao se sa ministrom za Evropu i međunarodne poslove pokrajine Baden Virtemberg Peterom Fridrihom, sa kojim je razgovarao o političkoj i ekonomskoj situaciji u Srbiji, procesu evropskih integracija, kao i situaciji u Ukrajini.

Vučić je zahvalio na podršci i naporima za poboljšanje odnosa između pokrajine Baden Virtemberg i Srbije.

Tokom učešća na konferenciji u Štutgartu, Vučić će imati odvojene sastanke sa pet najvećih kompanija iz ovog regiona, među kojima su i Daimler i BOSCH.

Svoja iskustva poslovanja preneće i nemačke kompanije koje već poseduju fabrike u Srbiji, poput kompanije Dunkenmotoren i Hemofarm Stada.

U okviru konferencije biće organizovan i direktan susret srpskih i nemačkih kompanija iz oblasti informacionih tehnologija.

Za tu priliku je iz Srbije su na ovu konferenciju došli i predstavnici pet velikih firmi, koje svoje proizvode već uveliko plasiraju na inostranom tržištu.

Pokrajina Baden Virtemberg važi za centar nemačke IT industrije kada su u pitanju softverska rešenja, koja se primenjuju u oblasti automobilske i elektronske industrije.

Vučić će se popodne sastati i sa Vinfridom Krečmanom, predsednikom Vlade Pokrajine Baden Virtemberg, jednom od privredno najjačih pokrajina Savezne Republike Nemačke.

Komentari 15

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

A BEZ BEDNOST

DVA DANA UGROZEN PV I VOJSKA,SAMO TAKO,POMISLIH IZ VANREDNO STANJE,KAD ONO FORA ZA ZAMAJAVANJE BEDNOSTI BEZ ISTINE.

Slavobulj clan g obora sranke

E kada bi mu ja bio savetnik,a bicu,sredicemo neradnike i strajkace.Samo rad,red,disciplina,po nemacki.Hajl vodjo.

A NA KOPU TAJKUNI CEJAJU

JEDNO ZESTOKO PREDAVANJE-KAKO SE IZVUCI SA DNA A DA NIKO NE PRIMETI.2.PROSIM LJEPO,UZMITE DOJCERI NEKU FABRIKU.PLACAM.

special image