• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Po firme radoholičari opasniji nego simulanti

Izvor Tanjug

Radoholičari su štetniji po firme nego zaposleni koji izostaju s posla, tvrde francuski analitičari. Skriveni troškovi zbog preteranog ostajanja na poslu, koji dovode do povreda na radu i psihičke nestabilnosti veći su nego kod odsustva.

"Bolest" savremenog društva, zavisnost od posla koja se obično vezivala za Japanace, proširila se i na evropski kontinent posebno u vreme poslednje finasijske krize koja je počela 2008, kada su zaposleni zbog straha od gubitka posla ostajali i po 12 i više sati na poslu, piše list "Figaro".

Depresivan svaki sedmi Švajcarac

U Španiji više od 12 odsto populacije pati od radoholizma, a osam odsto zaposlenih radi više od 12 sati dnevno. Svaki sedmi zaposleni Švajcarac pati od depresije usred premora na poslu, prenosi "Figaro".

Francuski analitičar Matje Poaro, osnivač konsultantske kuće Midori Konsalting, navodi da je 2012. godine u Francuskoj 4,53 odsto zaposlenih izostalo sa posla dok je stopa onih koji su prekovremeno radili daleko veća, i iznosi između 6,34 do devet odsto.

Ovaj francuski stručnjak za kvaliet života na radu procenjuje da skriveni troškovi zbog preteranog ostajanja na poslu, koji dovode do povreda na radu i psihičke nestabilnosti, Francusku godišnje koštaju između 14 i 25 milijadi evra, dok izostanci sa posla koštaju u proseku oko devet milijadi evra.

Tagovi

Komentari 3

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Danijela

Baš zbog takvih koji simulirajući odsustvuju sa posla, mi koji radimo, postajemo prinudni radoholičari. Da bi firma popunila rupe koje nastaju njihovim odsustvom. Niko ovde nije željan da ostaje prekovremeno, jer se ovde to ne plaća! Ali, nemamo izbora.

rade

Malo je smešno govoriti o troškovima koje izazivaju radoholičari, a zanemariti povećanu dobit koju firma ima od njihovog natprosečnog zalaganja. Naravno, treba naći zlatnu sredinu i savesno ispunjavati radne obaveze, ali ne po cenu ugrožavanja sopstvenog zdravlja i zapostavljanja svog života van posla

nebitno

Ja to odavno znam i zato maksimalno odsustvujem sa posla.

special image