• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U Beogradu poskupelo grejanje

Izvor mondo.rs

Beograđani od prvog dana nove godine plaćaju skuplje grejanje. Usluga poskupela za 4,7 odsto.

Više od 300.000 domaćinstava u prestonicu koja uslugu grejanja plaćaju “Beogradskim elektranama” neprijatno je iznenadio januarski račun.

Ova usluga je poskupela za 4,7 odsto, pa korisnici umesto 113,96 dinara po metro kvadratnom od 1. Januara grejanje plaćaju 119,36 dinara, pišu “Novosti.”

Do ovog poskupljenja je došlo bez bilo kakve prethodne najave, a Beograđani će iz budžeta morati da izdvoje i do 1.000 dinara više. Namet za one koji žive u stanu od 60 kvadrata biće veći za oko 500 dinara.

Rešenjem gradonačelnika na osnovu kojeg je donesen novi cenovnik obuhvaćeni su i koricnici poslovnih prostora.

Potrošači su revoltirani zbog ovakve odluke, ali i zbog toga što ih niko od nadležnih nije obavestio da će do povećanja ove usluge uopšte doći.

”Prvo sam pomislio da je neka greška, ali su mi u “Infostanu” objasnili da je došlo do poskupljenja, tako da će me sada grejanje koštati 450 dinara više”, kaže Igor R.

“Mogli su bar da nas obaveste u prethodnom računu, a ne ovako da saznamo”, kaže ovaj beograđanin.

Jedan od razloga za uvećanje je to što su Beogradske elektrane korigovale svoje cene na osnovu prethodnog poskupljena gasa, piše list.

Komentari 4

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Anonymous

Pla?am komunalije 12.500 hiljada, od toga 6.500 ide na grejanje. Cena je prevelika a kvalitet nije neki. Razumeo bih da placamo grejanje samo 6 meseci koliko se i grejemo a ne 12. Najbolje bi bilo da se placa po ucinku, jer ako nisam ceo dan kuci, mozda necu da grejem ili necu ceo stan da grejem jer ne koristim sve prostorije.

хомер

@Anonymous Смешни сте,измишљате,кукате ма ужас.ако је грејање поскупело 5.5 динара онда је за стан од 60 м поскупљење 330 дин.ти што имаш 12.5 х инфостан значи да ти је стан 70м а хтео би да се грејеш за пар чрвених.12 месеци се плаћа да би људима било лакше ако ти не одговара плати 6 месеци по 100е.мени греју ехтра,ноћас целу ноћ а ви господо добили сте станове за џ.ПРОМЕНИТЕ столарију.не може тито све

TRN U ...

Ma ne treba placati ni jedan jedini racun. Ove godine nisu grejali ni jedan ceo mesec, bilo je lepo vreme, tako da su stalno iskljucivali, a grejanje nikada gore, kod mene radijator mlak i na +10 i na -15, nema razlike, sramota! E moj Veliki vodjo, stidis li se bar malo?

special image