• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Niški remonteri očajni, izgubiće 5,2 miliona evra

Izvor Beta

Radnici MIN Lokomotive protestovali su danas ispred Gradske kuće u Nišu zbog odbijanja države da im obezbedi bankarske garancije za realizaciju posla u Makedoniji. Prete blokadom saobraćajnica.

Niški remonteri zahtevali su od gradonačelnika Niša Zorana Perišića da im ugovori hitan sastanak sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem, ali su prihvatili njegov predlog da sutra o svojim problemima razgovaraju sa državnim sekretarom Ministarstva privrede.

Zaposleni su najavili da će, ukoliko u Beogradu ne budu ispunjeni njihovi zahtevi, u sredu blokirati saobraćajnice ili železničku prugu.

Dug napravio bivši privatni vlasnik

Kostić je rekao da Agencija za privatizaciju nema pravu sliku o stanju u MIN Lokomotivi i zbog toga se ovo preduzeće našlo na spisku za stečaj. "Nije tačno da Lokomotiva mora u stečaj jer posluje sa gubitkom. Od pokretanja postupka restrukturiranja, pre pet godina, fabrika posluje uspešno. Gubici datiraju iz perioda dok je firma bila privatizovana", naglasio je Kostić.

Oni su podsetili da MIN Lokomotiva mora "Železnicama Makedonije" da u toku sutrašnjeg dana dostavi bankarske garancije od 240.000 evra ukoliko želi da zadrži posao od 5,2 miliona evra osvojen na tenderu.

"Mi molimo državu za pomoć i za te garancije koje nam je Ministarstvo privrede obećalo kada smo učestvovali na tenderu. Ne radi se o nepovratnim sredstvima, već o parama koje se vraćaju po završetku posla", rekao je direktor proizvodnje MIN Lokomotive Miroljub Kostić.

On je istakao da MIN Lokomotiva nikada do sada nije koristila državne subvencije niti je od nje tražila garancije.

"U proteklih pet godina država Srbija je davala privatnim firmama subvencije tako da ne razumemo zbog čega nama neće da da garancije. Bez njih Lokomotiva sigurno gubi posao u Makedoniji i odlazi u stečaj", kazao je Kostić.

Ukoliko Lokomotiva ode u stečaj, dodao je Kostić, socijalni program za 240 njenih radnika, koštaće državu Srbiju 1,2 miliona evra.

Protest niških remontera, koji traje već tri dana, podržao je i Sindikat radnika železničke infrastrukture Srbije.

Komentari 3

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Predrag 67

Što ste čekali zadnji dan, svi na ulice po svoja prava i posao, drukčije ne moze!

Stomatolog

To je nama nasa borba dala... Dolje vlast!

Rule

@Stomatolog Vlast treba menjati ali pobogu nemoj da je menja ...Dolje. Ov isa Dolje neka mewaju svoju a mi ćemo našu vlast.

special image