• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Za Železaru sve izvesniji "plan B"?

Izvor Tanjug

Pregovori sa američkom kompanijom Esmark o privatizaciji Železare Smederevo ne idu u smeru kojem se Vlada nadala. Vođeni su čitavu prethodnu noć, veoma su teški a ishod sve neizvesniji tako da se spominje javnosti nepoznati "plan B".

"To nije ništa neuobičajeno, pregovori u poslovnom svetu su uvek komplikovani, jer imate dve strane sa potpuno suprostavljenim zahtevima i interesima, a pitanje je da li će se napraviti takve vrste kompromisa da obe stane budu zadovoljne", rekao je ministar privrede Željko Sertić novinarima u Bujanovcu.

U bunar 10 miliona evra

Železara zapošljava oko 5.000 ljudi, trenutno proizvodi između 340.000 i 350.000 tona čelika. Kroz subvencije Železara mesečno košta Srbiju 10 miliona evra.

"Još uvek pregovori traju, a sam premijer Aleksanar Vučić je najavio da imamo i 'plan B' ukoliko ne budemo zadovoljni kao Vlada, sa onim što Esmark bude ponudio", kazao je ministar.

On je ponovio da će, ako dođe do realizacije "plana B", vlada voditi računa ne samo o velikom broju radnika, već i o čitavoj Železari zbog njene ukupne važnosti za Smederevo i Srbiju.

Vlada Srbije je razgovore s rukovodstvom Esmarka započela 27. januara, nakon što je ta kompanija jedina dala ponudu za kupovinu 80,01 odsto kapitala Železare, na tenderu, koji je otvoren 9. januara.

Komentari 14

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Očigledno

Jasno je da Esmark,ali ni niko drugi neželi radnike u tom broju to je prvo,a drugo te"garancije uložiti toliko miliona pa moraš raditi toliko godina",to neinteresuje kupce boli ih za Srbiju interes je da uzmu profit i onda katanac!

Prolaznik

@Očigledno A koji profit oni uzimaju ako plate nesto i onda stave katanac ?

posteno govoreci

ameri su samo htjeli da izbace Ruse iz igre...dugorocno da zeljezara propadne, da ne bi mogli praviti oruzje da se branimo u sledecem talasu genocida nad Srbima. Amerikaci i Britanci su zastitili i Pavelica i Gotovinu i Nasera Orica. Zasto? Pa da bi njihovi sljedbenici neometano radili ono sto su ti zlocinci radili.

special image