• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vlada razmatra sve nove gasne projekte

Izvor Tanjug

Vlada Srbije i Ministarstvo rudarstva i energetike uzeće u obzir sve projekte koji mogu da obezbede dodatnu sigurnost i bezbednost u snabdevanju građana i privrede Srbije gasom, izjavio je ministar rudarstva i energetike.

"Mi sve projekte tretiramo ravnopravno, vrlo ozbiljno i očekujemo da u vremenu pred nama oni igrači od kojih njihova realizacija pre svega zavisi, pokažu neke projekte i tendencije da se oni zaista realizuju", kazao je Aleksandar Antić novinarima povodom ponuda za alternative "Južnog toka".

On je naveo da su među tim projektima gasovod "Turski tok", Transjadranski gasovod (TAP) koji treba da dovede u ovaj region gas iz Azerbejžana, kao i novi projekat vezan za ponovno dovođenje tečno naftnog gasa (TNG) iz SAD u Evropu i region.

"Nijedan od tih projekata ključno i kapitalno ne zavisi od Srbije, i mi očekujemo njihovu realizaciju i neke korake... Mi ćemo bez ikakve dileme biti deo projekata ukoliko budu realni i Srbiji pružili šansu da ima dodatne količine gasa" , istakao je Antić.

On je dodao da Srbija više nikada ne može da bude usmerena isključivo ka jednom projektu, već mora da u narednom periodu daleko i ozbiljnije da tretira sve projekte koji mogu da obezbedne dodatne količine gasa za našu zemlju.

Kada je reč o mogućnosti da se Srbija priključi TAP projektu, Antić navodi da Srbija može da razmotri određene varijante preko gasne interkonekcije sa Bugarskom, čiju su izgradnju vlada i Ministarstvo rudarstva i energetike stavili među svoje prve prioritete.

On je podsetio da su u budžetu za 2015. godinu obezbeđena sredstva za izradu projektne dokumentacije, a do će do kraja februara u Sofiju ići delegacija Ministarstva rudarstva i energetike koja će imati razgovore na tu temu i pripreme za naredni sastanak gde će projekat biti definisan u potpunosti sa tehničkih aspekata.

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

semy

Gospoda se zale na cenu gasa iz Rusije a ne uzimaju u obzir da ce gas od Amera da bude nekoliko puta skuplji zbog nacina isporuke i stanja u kom stize plus nam dolazi preko Hrvata. Da ne pominjemo sto cena gasa, grejanja i naftnih derivata kod nas skace a cena nafte najniza u zadnjih 30 godina.

202

Aha,uzima sve opcije u razmatranje,oni,ova vlada,ovaj premijer,ajd ljudi u 100 /€ da se kladimo ciji ce gas,sto mi nesto gorko u ustima

special image