• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Emiraćane "raspametili" specijaliteti iz Pazara

Izvor Tanjug

Degacija Ujedinjenih Arapskih Emirata, zemlja domaćin na 37. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, posetila je danas štand Novog Pazara, gde su probali specijalitete iz tog kraja, koji su slični onima u njihovoj zemlji.

Ministar turizma Rasim Ljajić najpre je posetio štand Abu Dabija, a zatim je na štandu Novog Pazara ugostio ambasadora UAE u Beogradu DŽumu Rašida Al Daherija i v.d. direktora Sekretarijata za turizam i kulturu Abu Dabija Jasema Al Darmakija, gde im je, između ostalog, ponuđeno da probaju sjenički sir i pitu sa mesom, koja je u tom kraju poznata kao "mantije".

"Oni su bili iznenađeni što je naša domaća hrana slična onoj koju su im nekad njihove majke pravile u Emiratima, rekli su da će sigurno u Srbiji posetiti u Novi Pazar," rekao je Ljajić.

Ministar je kazao da će ovo bez sumnje biti najposećenija sajamska manifestacija do sada i da će oboriti sve rekorde.

Ambasador Al Daheri je rekao da je zadovoljan uspehom Sajma turizma, koji je već evidentan. Prema njegovim rečima, tu su na jednom mestu predstavljeni potencijali Srbije koja može mnogo da ponudi.

"Srbija može mnogo da ponudi, ne samo u Novom Pazaru, nego i u celoj zemlji," rekao je on i ocenio da su ljudi u Srbiji veoma srdačni. On je srpskom premijeru Aleksandru Vučiću zahvalio na tome štso je otvorio sajam i upoznao delegaciju Emirata.

"Radujemo se da uskoro vidimo još razvijeniju saradnju i još više turista koji putuju iz UAE u Srbiju i obrnuto."

V.d. direktora Sekretarijata za turizam i kulturu Abu Dabija Jasem Al Darmaki, koji je prvi put u poseti Srbiji, kazao je da nije očekivao ovako veliki i posećen sajam. On je izrazio zadovoljstvo pokazanim gostoprimstvom Srbije kao zemlje domaćina i rekao kako je hrana bila izvrsna, te da je u nekim specijalitetima osetio ukus arapske kuhinje.

Podseto je da je ovo drugo učešće Emirata na sajmu, koje je važan kanal za razmenu iskustava i ideja dve zemlje. On je podsetio da UAE i Srbiju vezuje i zajednička avio kompanija Er Srbija i naveo da upravo zbog toga očekuje još veću turističku razmenu.

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Živadin

A šta kažu singapurtćani?

Miladin

@Živadin Yes pliz? :)

special image