• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Soroš hoće i Galeniku

Izvor MONDO/Beta

Američki biznismen Džordž Soroš zainteresovan je i za privatizaciju Galenike, piše beogradski list "Danas".



Kako dnevnik saznaje, Soroš je preko svog fonda Kvantum stratedžik parters LTD (Quantum strategic partners) još u oktobru, kada je Agencija za privatizaciju objavila da će privatizovati 502 preduzeća u većinskom ili stopostotnom državnom vlasništvu, poslao pismo o zainteresovanosti.

Soroš je, podseća Danas, pre par nedelja kupio Danjub fuds grupu u cijem vlasnistvu su "Imlek", "Bambi", "Knjaz Milos" i Subotička mlekara.

List navodi da se na taj javni poziv Agencije za privatizaciju Galenike prijavilo 15 potencijalnih kupaca.

Iako je reč o neobavezujućem dokumentu, već o tek iskazivanju namere da se, eventualno, učestvuje na tenderu ukoliko država odluči da ga raspiše, procenjuje se da je reč o jednoj od ozbiljnijih ponuda.

Interesovanje koje je Soroš iskazao za Galeniku za sada još ne znači da će ući u pregovore sa srpskim vlastima, jer odluka o načinu privatizacije i uslovima, koliko se zna, dodaje Danas, još nije doneta.


"U prilog neizvesnosti ide i činjenica da se među poslatim pismima o namerama nalazi i nekoliko velikih igrača u farmaceustkoj industriji", prenosi list.

Danas podseća da je Soroš na tržiste Srbije došao preko medija, još u vreme Slobodana Miloševića, kada je njegova finansijska podrška bila ključna prilikom osnivanja radija i televizije B92.

Dnevnik dodaje da su od ukupnog broja zainteresovanih za Galeniku petoro fizička lica - dva iz Srbije i po jedno iz Kanade, Bugarske i BiH, kao i jedna domaća firma - Gama sistem, koja je Agenciji poslala najviše neobavezujućih ponuda za kupovinu državnih preduzeća.

Komentari 5

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Luka

Al' će ovaj da nas izmuze i sve to zahvaljući našim ekspertima.

gotovoje

Finansijski ubica. Prvo unistava preduzeca preko korumpiranog menadzmenta pa kupuje jeftino zatim isisava kapital pa naduva cene i proda. Pravi vampir. Ocigledno vec podmicuje direktore u Galenici da lose posluju da bi ih kupio za male pare.

neko ko (ne) zna

@gotovoje Objasnio si!

special image