• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U dugovima do guše:Zastava, Pink, Zvezda, Partizan

Izvor MONDO/Agencije

Poreska uprava Srbije objavila je novi spisak najvećih poreskih dužnika. Stanje se u odnosu na pretohodne spiskove nije mnogo promenilo.

Najveći poreski dužnik među aktivnim preduzećima na kraju 2014. godine bilo je kragujevačko preduzeće kojim rukovodi država, Zastava oružje, čiji je dug 7,57 milijardi dinara.

Od aktivnih listirano 407 firmi

Na spisku je 407 aktivnih preduzeća, 745 firmi koje su u stečaju i likvidaciji, 221 su u restrukturiranju, 399 je brisano iz registra, a 147 je onih kojima je oduzet poreski identifikacioni broj (PB).

Slede takođe firme pod formalnom ili neformalnom državnom kontrolom - Krušik Valjevo (2,53 milijardi), zatim PPT Namenska iz Trstenika (2,1 milijarde), Kompanija Borba (1,8 milijardi).
Tek onda se pojavljuju i privatne kompanije od kojih je prva proizvođač cigareta Monus (1,5 milijardi, vlasnik Stanko Tomović a u medijima se sa firmom povezuje Prdrag Ranković Peconi) koja je kompanija je podnela zahtev za reprogram duga.

Na spisku najvećih poreskih dužnika je 647 preduzetnik, a najveći dug ima Milan Vasiljković, vlasnik "Zelene jabuke" iz Smederevske Palanke čiji je dug 116,1 milion dinara.

Poreska uprava nema mogućnost da prinudno naplati dug od preduzeća koja su u stečaju ili restrukturiranju. 

Među preduzećima koja su u stečaju najveći dužnik je Beobanka s dugom od 30,76 milijardi i Investbanka sa dugom od 23,1 milijardu dinara.

Komentari 18

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

kg

Zašto Aca na konferenciji za novinare ne saopšti koliko novca država duguje Zastava Namenskoj fabrici.Pa neće jer je njen dug znatno veći i u stvari ovaj dug je veštački i ne postoji.

jedan od mnogih

Posle te pare sto vam oni duguju naplatite od naroda i sve ce biti OK! Sramota!

Gagi

Ova gospoda ne placa porez ali ce zato sve najskuplje jahte na sajmu nautike biti prodate,jos jedna nelogicnost je sto vlast tvrdi da je porez poceo da se naplacuje od svih a duznici koji su dugovali ogroman novac sada duguju jos vise.

special image