• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Od danas skuplji gas

Izvor Tanjug

Gas u Srbiji od danas je skuplji za domaćinstva za 5,6 odsto, a kod Srbijagasa za 13 odsto.

Prosečna promena cena gasa za domaćinstva, zbog rasta kursa dolara, kod svih distributera, izuzev Srbijagasa, iznosiće 5,6 odsto, saopštila je ranije Agencija za energetiku Republike Srbije.

Kod Srbijagasa je došlo i do promene cena korišćenja gasnih mreža, koje nisu menjane od 2011. godine, pa će cena gasa za domaćinstva priključena na mrežu tog preduzeća biti veća u proseku za 13 odsto, precizira se u saopštenju.

Nakon ovog povećanja, uprosečena cena gasa za sva domaćinstva Srbijagasa biće 52,4 dinara po metru kubnom, a kod svih ostalih distributera 53,2 dinara po metru kubnom (bez PDV-a).

Savet Agencije za energetiku, dao je nakon prethodne provere, saglasnost na odluke o novim cenama gasa za 33 javna snabdevača.

Do poskupljenja gasa će, kako se navodi, doći, iako su nabavne cene prirodnog gasa izražene u dolarima u prvom kvartalu 2015. godine niže za 8, 6 odsto, jer je došlo do rasta kursa dolara za 16,8 odsto od poslednje promene cena gasa.

U Srbiji 10 odsto domaćinstava, odnosno 249.000 ima priključak na gas.

Od septembra 2013. godine cena gasa po kojoj Srbijagas, na osnovu tendera koji je sprovela vlada, snabdeva sve javne snabdevače, usklađuje se sa realnim troškovima po kojima on kupuje gas iz uvoza i domaće proizvodnje.

Tagovi

Komentari 3

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

rade

Odlično, u roku od mesec dana saznasmo da su poskupeli ili će poskupeti struja, gas i grejanje preko toplana. Samo napredno!

Filip

Živeo Vučić,dole plate,gore cene i kako kaže,sanjajmo!

miki

zivela napredna stranka

special image