• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Air Serbia u 2014. u plusu 2,7 miliona evra

Izvor mondo.rs

Prva puna godina poslovanja srpsko-emiratskog avioprevoznika završena sa neto profitom u iznosu od 2,7 miliona evra i ukupnim prihodom od 262 miliona evra.

Er Srbija (Air Serbia), nova nacionalna avio-kompanija Srbije je danas objavila da je u 2014. godini ostvarila neto profit od 2,7 miliona evra. U svojoj prvoj punoj godini poslovanja, prihodi ovog prevoznika uvećani su za 87 odsto i iznosili su 262 miliona evra.

Ovi finansijski rezultati ostvareni su zbog značajnog rasta putničkog saobraćaja i obima prevezenog tereta. Tokom 2014. godine, ukupno 2,3 miliona putnika je letelo ovom avio-kompanijom, što je za 68 procenata više nego u 2013. godini.

Usresređeni na kontrolu troškova

Džejms Hogan, predsednik i generalni direktor Etihad ervejza, suvlasnika Er Srbije, izjavio je da nastavak uspešnog poslovanja u izazovnom okruženju zavisi ne samo od neprekidnog ulaganja u radnu snagu i inovativne proizvode i usluge, već i od stalne stroge finansijske discipline i usredsređenosti na troškove, što je obeležilo i njenu prvu godinu poslovanja."

Dane Kondić, generalni direktor Er Srbije, je ovim povodom izjavio: "Ovi rezultati predstavljaju značajno dostignuće koje potrvrđuje efektivnost naše strategije. Ponosni smo što smo bili u prilici da ispunimo zadatak koji nam je poveren, a to je da postignemo snažan rast, da postanemo vodeći avio-prevoznik u regionu i, što je najvažnije, da to ostvarimo kao komercijalno održivo i profitabilno preduzeće i da pri tom postanemo ključni pokretač ekonomskog rasta u Srbiji.”

Siniša Mali, predsednik Nadzornog odbora Er Srbije, izjavio je da je Er Srbija dala novi imidž našoj zemlji.

"Naša nacionalna avio-kompanija često je prvi kontakt koji investitori i gosti imaju sa Beogradom i Srbijom. Nivo i kvalitet usluga, izgled i ambijent aviona su slike moderne Srbije koje želimo da pošaljemo u svet", kaže Mali.

Er Srbija kargo je takođe ostvario značajno bolji učinak u 2014. godini i prevezao 2.700 tona tereta, što predstavlja povećanje od 67 odsto u odnosu na 2013. godinu. Kargo usluge su i dalje glavno područje rasta za Er Srbiju.

U godini koja je zabeležila značajan rast kapaciteta, letovi Er Srbije su u 78 odsto slučajeva polazili na vreme sa međunarodnog aerodroma u Beogradu „Nikola Tesla“. Ovo predstavlja povećanje od četiri procentna poena u odnosu na pokazatelje koje je beležio bivši Jat ervejz.

 Er Srbija osnovana je 26. oktobra 2013. godine, floti ima i deset uskotrupnih aviona Erbas nove generacije, od kojih osam A319 i dva A320, kao ui pete turboelisnih aviona. Mreža direktnih linija ima 40 destinacija u 30 zemalja, dok preko kod-šer partnerstva ima vezu sa još 35 destinacija.

Er Srbija je takođe osnovala čarter brend Aviolet, koji letove obavlja sa četiri rebrendirana i obnovljena aviona Boing B737-300.Er Srbija trenutno ima preko 1.900 zaposlenih, uključujući i zavisna preduzeća Er Srbija ketering i Er Srbija graund servisiz.

Komentari 3

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

cica jovan

U ovom profitu kolika je uplata iz budzeta drzave Srbije nije receno.

lidija vukmanovic

Bravo....bravo....bravo....zaq ovu vest o pozitivnom poslovanju. Slatko ste me nasmejali.A sta je bilo na kraju, da lu je mrmot zavio cokoladu u foliju ikliu ceka novi rebalans budzetra?

pera

Bravo!

special image