• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Premijer: Penzije i porezi ostaju isti

Izvor mondo.rs

Neće biti povećanja poreza, najavio premijer Srbije Aleksandar Vučić. Vlada još nije donela konačnu odluku o akcizama na struju, kaže premijer. Povećanje penzija kada se zemlja oporavi.

"Imamo ubedljivo najjeftiniju struju u evropi i 30 odsto jeftiniju od zemalja u regionu", rekao je Vučić na konferenciji za novinare u pauzi Ekonomskog foruma na Kopaoniku.

Najavio je da će Vlada o ceni struje najverovatnije odlučiti između 15. i 20. marta.

Vučić je istakao i da plate u javnom sektoru u budućnosti neće moći da prate plate u privatnom sektoru.

"Vraćanje nekih penzija na raniji nivo biti moguće tek kad ozdravimo zemlju. Do povećanja penzija će doći tek kada budemo sigurni da smo javne finansije ozdravili, a takođe i javna preduzeća", rekao je Vučić.

Vučić je naveo da je povećanje poreza na dodatu vrednost (PDV) predviđeno u dogovoru sa MMF-om kao krajnja mera, ali ta mogućnost u ovakvim okolnostima ne postoji.

Premijer je rekao da je jedan od najvećih problema za Srbiju to što ne koristi novac koji ima na rasoplaganju za kapitalne investicije.

"To je zato što smo nesposobni da brzo izradimo projekte. Za to su i formirane 'delivery units' da se izvrši kontrola ministarstava, da se vidi koji nije obezbedio projekte i da se to ubrza", rekao je Vučić.

On je rekao da je Srbija da to što je Srbija ostvarila suficit od dve milijarde predstavalja "ogroman uspeh".

"Povećana je i potrošnja, akzice, naplata neporeskih prihoda", dodao je on.

Premijer je istakao značaj projekata pruge Beograd-Budimpešta, "Beograd na vodi", ali je naglasio da pored njih država mora da promeni odnos prema privatnom sektoru.

Vučić je ukazao i da je jedan od problema to što javna preduzeća nisu profitabilna, to što su uglavnom imali lažne izveštaje da su u plusu.

"Nateraćemo ih da se reformišu", rekao je Vučić, dodavši da se to odnosi i na EPS, kao najveće javno preduzeće.

Komentari 14

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Neki

Neka hvala,neću više da se sramotim i da kupujem najjeftiniju struju u regionu!Neka je kupuje tvoj otac.Lepo ću da se isključim sa mreže,jer manje ću potrošiti na sveće mesečno,nego na sijalice a i romantičnije je.Vodu ću za kupanje grejati na šporetu na plinsku bocu.Jer i kao dete sam se kupao iz lavora i koristio poljski wc,nije mi problem ni sad da se vratim 40 godina unazad.A najmilije će mi biti što više neću imati straha da ne dobijem slom živaca kad na televiziji daleko bilo naletim na neko od vaših lica.

Aca

Ma dizi struju, smanjuj platu, a ja ako Bog da odo' preko grane. Pa cu da rintam ali bar znam zasto. Ovde se zezam sa malogradjanima za male pare. Bio sam u prosveti - uzas, sad sam u privredi i opet uzas.

Petar

ko bi vama bio po meri , da malo radite i puno imate , to ne moze u postenom drustvu , lopvluk je bio prevelik , svi su nas pljackali i dtzali kredite , ebiga , sad ga treba vracati , nisam ja zadovoljan ali stanje je takvo , bice bolje .

special image