• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Palma u Abu Dabiju: Šeik će da gradi u Jagodini

Izvor Tanjug

Šeik Kalfan Alsuvaidi je zainteresovan za izgradnju fabrike vode i hotela u Jagodini i otkup poljoprivrednih proizvoda iz centralne Srbije, izjavio je Dragan Marković Palma, koji boravi u Abu Dabiju.

Marković je u glavnom gradu Ujedinjenih Arapskih Emirata razgovarao sa šeikom Alsuvadijem, koji je prošle godine bio u dvodnevnoj poseti u Jagodini i ponovni dolazak najavio za kraj marta, prenosi jagodinska televizija "Palma plus".

"Očekujemo da ova poseta bude veoma pozitivna, mada kada su u pitanju takvi projekti, izgradnja i otvaranje preduzeća u Srbiji, poznato je da to ne ide baš tako lako", rekao je Marković toj televiziji.

Imajući u vidu da je šeik Alusvaidi zainteresovan da drugi put dođe u Srbiju i Jagodinu "možemo da očekujemo da dođe do nekog posla i na taj način bi pomogli poljoprivrednim proizvođačima iz centralne Srbije da prodaju svoje proizvode koji bi se izvozili u Abu Dabi", dodao je Marković.

"Šeik nam je rekao da je zainteresovan i za fabriku vode, tako da ćemo razgovarati i o toj temi imajući u vidu da je voda za piće kod njih deficitarna i da je uvoze", rekao je Marković i dodao da je šeik rekao da je obezbedio još jedan sastanak sa zainteresovanim investitorima koji bi došli u Srbiju.

"Očekujem da i taj sastanak bude efikasan imajući u vidu da je Alsuvaidi veoma uticajan u Abi Dabiju", rekao je Marković.

"Ne možemo da garantujemo 100 odsto da će posao biti realizovan, ali ne možemo da sedimo skrštenih ruku i da čekamo da nam nešto padne sa neba. Moramo sami da se borimo i kada čujemo da je neko zainteresovan da ulaže u Evropu, da donosi pare Evropi, da mi budemo prvi, koji ćemo posetiti tu državu i tog zainteresovanog pojedinca", ocenio je Marković.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image