• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vujović: Investicije ne idu ali je i manjak manji

Izvor MONDO/Beta

Ministar finansija Dušan Vujović izrazio je večeras očekivanje da će manjak u državnoj kasi Srbije u 2015. godini biti i niži nego što je prvobitno planirano ali i upozorio na sporiju realizaciju investicija.

U izjavi za Radio-televiziju Srbije, ministar Vujović je rekao da je uveren da je u prva dva meseca potvrđen trend povećanja prihoda, pre svega po pitanju poreza na dodatu vrednost i akciza, kao i dividende javnih preduzeća, ali da su smanjeni i rashodi.

Da, struja poskupljuje u aprilu

Ministar Vujović je potvrdio izjave iz NBS i MMF da će struja nakon završetka grejne sezone poskupeti 15 odsto. Prema njegovim rečima, predviđene akcize za struju biće sastavni deo povećanja cene. Prethodnigh dana ministar energetike Aleksandar Antić je rekao da se ne zna kada će struja poskupeti ""ali neće do kraja grejne sezone", dok je premijer Aleksandar Vučić rekao da se o akcizama još nije ni raspravljalo.

Vujović je dodao da su prvobitne procene, prilikom planiranja budžeta, bile konzervativne (oprezne, odnosno manje) ali da se glavni efekat na budžet očekuje od povećanja prihoda i podsetio da je u prva dva meseca ostvareno gotovo 1,9 milijardi dinara suficita u budžetu.

Govoreći o kontroli budžetskih rashoda, Vujović je rekao da Vlada radi na tome da oni budu pod kontrolom i da je veoma važno što je ukinuto davanje garancija za likvidnost.

"Najvažnije je da prolazno vreme za prvi kvartal, početkom maja, bude uspešno i da se na tom trendu nastavi do kraja godine", rekao je Vujović

On je rekao da se nada da će javni dug Srbije zaustaviti rast u trećem ili četvrtom kvartalu 2016. godine, i da će početi da se smanjuje od 2017. godine, i dodao da će, ukoliko dođe do prodaje Telekoma, deo novca biti uložen da se otplati najskuplji deo tog duga.

Komentari 3

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

miki

Iako ne zivim u Srbiji tuga me hvata kada vidim kako nezrelo i amaterski se vodi drzava Srbija. Svaka nova Vlada je izgleda gora od prethodne. Pobogu zasto prodavati drzavnu kompaniju (Telekom) koja donosi profit i tako puni budzet drzave. Jedna od retkih firmi koja je u plusu i oni zele da je prodaju i od tih para da vracaju kredite. Znaci za kratak period ce da potrose te pare na vracanje dugova dok gradjani nece videti nikakav efekat od te prodaje sem sto ce Telekom pripasti stranom vlasniku koji ce siguran sam da otpusta radnike i podigne cene kako bi vratio ulozene pare i na koncu dobio Telekom na poklon kao sto je Srbija poklonila NIS ali ok NIS je bio gubitas i morali su da ga se rese no negativno je bilo to sto su dobili nisku cenu ali Telekom!! Pa to je zaista groteksno....

kg

Vi rekoste da će te novim zakonom o radu privući ogromne investicije .Tako je to kad državu vode ljudi sa krajnje sumljivim diplomama stečenim na privatnim dopisnim fakultetima.

Jimmy Jazz

Jos malo pa ce i zvanicno da ukinu plate i penzije a isplate ce da se vrse u kilovatima struje i kriskama hleba...Tuga...

special image