• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vučić: Nema opraštanja dugova za struju i kiriju

Izvor Tanjug

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da građani Srbije struju plaćaju za 30 odsto manje od najniže cene u zemaljama regiona, te da nije moguće oprostiti dugove za režijske troskove.

"U Srbiji su režijski troskovi najniži u regionu.. ja nisam od deda Mrazova.. ne znam pod kojim izgovorom da bilo kome bilo šta oprostimo, ne bi bilo fer prema onima koji redovno izmiruju obaveze", rekao je Vučić novinarima. 

Odgovarajući na pitanje da li država može da oprosti dugovanja građana prema njoj, kao što je to uradila Makedonija, premijer je objasnio da uvek bira teži put, put u cilju sprovođenja mera i ozdravljenja privrede i finansija, umesto da se "udvara" građanima.

On je rekao i da jedan Švajcarac, kada bi mu neko rekao "ja sam dobar političar, obezbediću vam da ne plaćate vodu i struju godinu dana", ne bi klicao i aplaudirao tom političaru, nego bi pozvao psihijatra.

Vučič je naveo da je postao premijer u najteže vreme, kada je javni dug bio "doteran do kraja", kada je fiskalni deficit bio na najvišoj stopi, kada su postojali brojni politički problemi i kada nije postojala "stvar koja nam se nije dogodila, od Kosova pa nadalje".

"Zadovoljan sam što u tako teškim vremenima možete da pokažete šta je to što radite, možete, želite i hoćete da napravite... U nekim lakim vremenima ne vidim neku veliku potrebu da neko dobar bude na čelu vlade", rekao je premijer.

KO PONUDI NAJBOLJE USLOVE DOBIĆE UGOVOR SA ŽELEZAROM

Vučić je rekao da će država o smederevskoj Železari napraviti ugovor sa onim ko bude ponudio najbolje uslove.

Vučić je, na pitanje novinara da prokomentariše tužbu Esmarka protiv slovačkog biznismena Petera Kamaraša i da odgovori da li je on predviđen za novog šefa Železare, rekao da su novine i pre svašta pisale.

Kao primer takvog pisanja on je naveo i da se govorilo da nije u pitanju Esmark, nego "Milova i Koletova kompanija".

''Tako ste pisali i za Esmark da smo se sve dogovorili, da to nije Esmark, već Milova i Koletova kompanija, pa ste se svi pravili blesavi da ne znate o čemu se radi, svi su izmišljali, lagali i to im je odgovaralo'', rekao je Vučić.

Kako je rekao, ''sramota ga je i da komentariše šta se tim povodom sve pojavilo u medijima''.

On je rekao da, osim što su predstavnici Esmarka uzeli dokument kao mogućnost za javljanje na tender, ništa drugo nije video.

Premijer je rekao da je ta kompanija i dalje kredibilna.

''Svi su kredibilni i to naravno nisu ni Milove, ni Koletove i ne znam koje firme, ali šta ćete, tako je to u našoj zemlji...'', rekao je Vučić

TEATAR APSURDA

Vučić je reagovao na ocenu sindikata radnika pribojskog FAP, da nema dovoljno jakih garancija da će 600 zaposlenih zadržati posao, opaskom da se oseća kao u "teatru apsurda".

"Nije bilo posla ni za koga 15 godina, da ne izađe nijedan kamion, nijedan autobus i baš ih briga, a sad traže jake garancije da će 600 radnika ostati na poslu", primetio je Vučić.

"Valjda smo mi krivi što hoćemo da ih zaposlimo'', rekao je Vučić novinarima, povodom, kako je primetio, "saopštenja nekog sindikata, koji je bio sa DS iz FAP-a".

''Kao da ste u teatru apsurda'', primetio je.

Jedinstveni sindikat Sloga FAP juče je zatražio jače garancije da ce 600 radnika imati posao u toj fabrici.

Komentari 33

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

NK

Ko ima posao i penzije neka plati ako moze,ko nema platu i penziju taj nema odakle da plati. Dva miliona nezaposlenih isteranih sa radnih mesta.Vucicu vrati radna mesta tim ljudima,daj penzije invalidima koje proglasavate radno sposobnim,ne produzavaj radni vek za odlazak u penziju,ne proglasavaj radno sposóbnim dede i babe a omladina zeljna da radi.PRESTANI VEC JEDNOM DA DOVODIS STRANE TZV.SAVETNIKE,IMAMO MI NASE INTELEKTUALNO MNOGO BOLJE LJUDE.Ma ne urusavaj ovu drzavu narod ce ti suditi za sve

ivan

kad se nezaposleni zaposle a zaposleni izidju onda cemo struju placatiiii

bbb

Kada se uračunaju fiksni troškovi za struju ne bih baš rekao da je 30% jeftinija. Potrošim struje za 600rsd(uglavnom ispod 200kw), fiksni troškovi plus PDV 700rsd.

special image