• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Moguće povećanje plata i penzija, kaže premijer

Izvor MONDO/Agencije

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da postoji mogućnost da se plate i penzije povećaju u pslednjem kvartalu ove godine jer je situacija sa državnim finasijama bolja od očekivane.

"Mi smo predvideli sa MMF-om kad smo ulazili u teške mere budežstki deficit od 55 miijardi za prvi kvartal", podsetio je Vučić i dodao da on neće preći 27 milijardi, što je dvostruko bolje od onog što se očekivalo.

Uprkos činjenici da je mart najteži mesec, jer se plaća 30 odsto više kamata za dugove iz prethodnog perioda koji su uzimani po visokim stopama, deficit neće preći 27 milijardi, javlja Tanjug.

"To nas dovodi do toga da smo svi zajedno uspeli, želim da se zahvalim penioznerima i radnicima u javnom i privatnom sketoru", rekao je Vučić na konferenciji za novinare u Beogradu.

Vučić je precizirao da Srbija beleži rast potrošnje, a ne pad kao što, kako je istakao, neki lažno pokušaju da prikažu, raste naplata akciza…

"Ovo su prvi znaci oporavka srpske ekonomije", naglasio je premijer.

Ukoliko budemo uspešni u drugom i trećem kvartalu razgovaraćemo sa MMF o povećanju plata i penzija, zaključio je Vučić.

Vučić je rekao da se radi na restrukturiranju javnog sektora i dodao da taj posao zahteva najviše vremena.

Po njegovim rečima, problem uređivanja javnog sektora nije tako veliki, jer je u penziju ide više radnika nego što se očekivalo.

Ponovio je da poskupljenja struje 1. aprila neće biti, i da će građani o tome biti obavešteni na vreme, a podsetio je da struja nije poskupela dve godine, ali i da su najvažniji proizvodi pojeftinili ili su minimalno poskupeli.

"Sa liste najvažnijih prehrambenih proizvoda 24 proizvoda su pojeftinila, dok je 17 imalo minimalno povećanje cena", rekao je Vučić i ukazao da bi želeo da inflacija bude veća od današnje, ali ciljano.

Komentari 22

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

mirna

Meni ovo lici na zamsjavsnje se tzv skcijama po supermarketima- dignu cene prvo pa ih spuste na vise od prethodnih i onda to proglase snizenjem! Tako i ovo-snizili bedu od primanja pa će "možda da ih podignu"!? Groteska.

SREMSKA MITROVICA

MOZE DA VRATI ONO STO JE OTEO PENZIONERIMA I PRIMANJA RADNIKA TJ.10% SAMO IZ SVOG DZEPA JER SU MU PREPUNI I RASIPAJU SE U TUDJE DZEPOVE IN FAKTO U BLEROVE I DRUGE KEROVE.MA AKCIPIRAČETE STA JE OVDE TREBALO DA SE NAPISE.

Ivan

Pa ovom narodu ne mozes ugoditi,niko nije pohvalno rekao sto se drzava polako uvodi u red,a Vucic je premijer samo godinu dana,ima tu jos dosta posla da se mi dovedemo u red,ali samo napred Vucicu ima nas i koji vidimo da se boris i da polako uvodis red

special image