• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bez ruskog gasa ozbiljni problemi za Srbiju

Izvor Tanjug

Srbija će imati ozbiljnih problema u snabdevanju gasom ako prestane isporuka prirodnog gasa iz Rusije preko Ukrajine, jer nema alternative za snbadevanje, izjavio je danas generalni direktor Srbijagasa, Dušan Bajatović.


Bajatović je na Forumu o energetskim perspektivama regiona rekao u Beogradu da će problema u tom slučaju imati i Bugarska, Mađarska i druge zemlje jugoistoka Evrope.

On je naglasio i da nijedna od gasnih interkonekcija, ako ne bude potpomognuta isporukama ruskog gasa ili izgradnjom ozbiljnih kapaciteta za tečni naftni gas (LNG), ne omogućava stabilno snabdevanje Jugoistočne Evrope do 2025. godine.

Kako je rekao, Srbija nema sredstava da sama gradi gasovode, a "ako neko od nas traži da imamo različite načine snabdevanja gasom i ja kažem da srpska privreda nema para da to finansira, ne razumem zašto nam neko zabranjuje projekte", naveo je Bajatović.

On je istakao da će Evropa u naredne dve decenije biti visoko zavisnaod ruskog gasa.

Na Forumu je rečeno da bi Srbija mogla da se snabdeva gasom prekogasovoda "Turski tok" koji je tek u fazi razvoja.

Taj gasovod bi doveo ruski gas ispod Crnog mora do Turske, a kopnom dotursko-grčke granice, a zatim bi mogao da se nastavi preko Grčke,Makedonije i Srbije.

Rusija je ranije najavila da će posle 2019. godine prestati da isporučuje gas preko teritorije Ukrajine.


Komentari 6

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

LIDER

NEMA FRKE ! SAMO OPUŠTENO ! TU SU DOMAĆI BANKROT- EXPERTI ILUZIJE, KOJI ĆE, I OD MAGLE I FEKALIJA PRAVITI SVE ŠTO TREBA ! I ZA IZVOZ !

Nada Sirmium

Dobičete od Albanije i republike Kosova,kako ste poceli oni ce vam jedini dati gas.SARADNJA SRBIJE SA TIM DVEMA DRZAVAMA ZADNJU STE VI STVORILI.AMIN.

bez uvreda

zasto napadate coveka? samo realno íznosi situaciju, koju treba sagledati i nastojati naci resenje. mozemo cutati, a kada bude kasno kukati. oni koji tvrde da ameri putem ukrajine hoce da upropaste evropu, izgleda da su u pravu, nazalost. evropejci su pozurili da zauzimaju pogresan i nekorektan stav prema rusijii i to nam se svima sveti. kako li izgleda prevoz gasa cisternama? koji su im kapaciteti i trajanje i troskovi prevoza

special image