• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EPS nije predložio poskupljenje struje

Izvor MONDO/Beta

Agencija za energetiku Srbije do danas nije dobila predlog Elektoprivrede Srbije o promeni cene struje, rečeno je agenciji Beta u toj agenciji.


Iz EPS-a za sada nema najava kada bi takav zahtev mogao da bude upućen, tako da je neizvesno da li bi struja mogla da poskupi i od 1. maja.

Odluku o promeni regulisane cene struje donosi Agencija za energetiku na zahtev EPS-a, a prema zakonu, nova cena primenjuje se 30 dana od objavljivanja u "Službenom glasniku".

Vlada Srbije se obavezala sporazumom s Međunarodnim monetranim fondom da od 1. aprila poveća cenu struje za ukupno 15 odsto, uključujući i iznos akcize koja će biti uvedena.

Predstavnici MMF trebalo bi da u maju da dođu u Srbiju i obave prvu reviziju ispunjenosti uslova po kojima je odobren aranžman od 1,2 milijarde evra. 

 Po regulisanoj ceni struje u Srbiji se snabdevaju domaćinstva i mali potrošači, odnosno preduzeća koja su priključena na distributivni sistem, a imaju manje od 50 zaposlenih i manje od 10 miliona evra prihoda godišnje.

Struja u Srbiji za korisnike koji se snabdevaju po regulisanim cenama poslednji put je poskupela 1. avgusta 2013, i to 10,9 odsto za domaćinstva i 12,8 odsto za privredu.

Nakon tog poskupljenja prosečna cena jednog kilovat-sata za domaćinstva, bez uračunatog poreza na dodatu vrednost iznosi 6,148 dinara, a za industriju 5,854 dinara.

Komentari 3

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

perq

Ljudi, nemojte se nervirat... Nikome nije kasno, bezite iz srbije.. zar jos niste shvatili, pa nismo mi ovce. Evo jednog predloga, ulozite zadnje pare u sredjivanju papira umesto u neki srpski biznis...

Bane

Nema tu drzave nema tu ni dobroga cim nam drugi kroji kapu.

Niler kiler

@Bane A oni rekose da dugo struja nije poskupljivala,a ono ispade sad da je prosle godine.

special image