• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija na putu izlaska iz krize!

Izvor Tanjug

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da prvi put može da kaže da je MMF pogrešio u proceni privrednog rasta Srbije za ovu godinu, poručivši da će on biti veći od 0,5 do jedan odsto.

A to, dodao je, znači put izlaska zemlje iz krize.

"Danas po prvi put smem da kažem da očekujem da njihova (MMF) procena ne bude tačna oko stope rasta za ovu godinu. Oni su predvideli da će biti između minus 0,5 i minus jedan, što je bilo u redu imajući u vidu mere fiskalne konsolidacije, ali verujem da ćemo i ove godine po tom pitanju imati pozitivni rast, da idemo u plus 0,5 do plus jedan što bi nam otvorilo mogućnost da u 2016. i 2017. imamo na rast veći od tri odsto", rekao je Vučić u Privrednoj komori Srbije.

Srbija je, kaže, na taj način ušla u red zemalja u Evropi s najvećim rastom, što bi značilo izlazak zemlje iz krize.


Prema njegovim rečima, plan Vlade Srbije u narednom periodu je oporavak zemlje i stvaranje uslova za održivi razvoj na bazi povećanja investicija i izvoza, što će omogućiti, kako je rekao, povećanje zaposlenosti i životnog standarda.

On je rekao da se do toga neće doći lako, ali da je to Srbija postigla zahvaljujući teškim merama i uz pomoć prijatelja iz celog sveta koji su te reforme podržali, poput MMF-a i Svetske banke.

Sutra u Krupnju otvaranje 120 radnih mesta

Vučić je najavio da će sutra u Krupnju biti otvoreno 120 novih radnih mesta u tekstilnoj industriji a, ukoliko bude interesovanja radnika, još toliko i u narednom periodu. "Zahvaljujući naporima Privredne komore Srbije, Turske ambasade, Vlade Srbije i svih nas, u Krupnju sutra dodeljujemo 120 rešenja o zaposlenju, u Krupnju za koji smo obećali da ćemo pokušati da nađemo zamenu za 'Krupanjku'. Biće još toliko radnih mesta, ako bude zainteresovane radne snage", poručio je Vučić.



"Moći ćemo za šest meseci, nadam se, da izađemo pred MMF sa predlozima koji će značiti nešto lakši i bolji život našim građanima", zaključio je Vučić.

NEKA JAVNA PREDUZEĆA VARAJU

Vučić je rekao da vlada u delu javnog sektora nije najpravednije sprovela mere fiskalne konsolidacije i poručio da će na tome morati da se poradi.

On je rekao da deo javnih preduzeća i dalje svojim zaposlenima isplaćuje čak viša primanja nego prošle godine tokom prva tri meseca.

"Od našeg najvećeg javnog preduzeća, pa na dalje. Da vam ne govorim o trikovima kojima se služe pojedini mediji u državnom vlasništvu s povećanjem koeficijenata. Onda opet dođete do toga da plate nisu smanjene za deset odsto i vidite da ne možemo da kažemo da smo to najpravednije sproveli do kraja i na tome ćemo morati da radimo", poručio je Vučić.

On je dodao da to znači da u delu javnog sektora uopšte nisu sprovedene mere fiskalne konsolidacije.

Premijer je naglasio da ne mogu prosvetni radnici, policija, vojska i radnici u državnoj upravi da nose sav teret reformi, a da neki drugi "gledaju i kibicuju sa strane i da zato što najglasnije kukaju uvek budu povlašćeni".

Prema njegovim rečima to je samo jedna od loših segmenata reformi, ali je ukazao da su pozitivni trendovi zabeleženi u prerađivačkoj industriji, trgovini na malo, građevinskoj industriji, prometu nekretnina...




Komentari 19

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

,,LAZA L."

U SRBIJI, JEDINO U PORASTU -BEDA, LUDILO I SMRT !

Gagi

Kakav crni rast,gde je onda povecanje zarada u privatnom sektoru,da bi doslo do rasta potrebno je oziveti privredu i smanjiti nezaposlenost koja je najveca u Evropi,pametnom dosta.

Jimmy Jazz

Srbija zemlja sa najvecim privrednim rastom u Evropi?? xaxaaxxa Sramota da nas bude koliko nam je dobro..Xaxaxxaxa

special image