• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vlada našla pare za Žeželjev most, radovi od maja

Izvor MONDO/Agencije

Vlada Srbije usvojila je danas predlog o načinu uplate preostalih 2,9 miliona evra za nastavak izgradnje Žeželjevog mosta u Novom Sadu, čime je postignut dogovor da se radovi nastave, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva.

Kako se navodi u saopštenju, planirano je da novac bude uplaćen početkom maja, nakon čega bi počeo da teče rok od 20 meseci za završetak gradnju novog Željevog mosta, i demontažu konstrukcije starog montažno-demontažnog mosta.

Žrtva NATO-a i srpske politike

Žeželjev most, porušen u NATO bombardovanju 1999, važan je za celu Srbiju i novi most biće deo projekta izgradnje pruge Beograd - Budimpešta. Njegova izgradnja počela je 10. marta 2011. godine. Predviđeni datum završetka bio je novembar 2013. godine i sa današnjim danom on je platio politički danak od 18 meseci kašnjenja, navelo je Ministastvo.

"Gradilište bi trebalo da oživi posle prvomajskih praznika, kada će početi i montaža krana nosivosti 500 tona, koji treba da radi na ukrupnjavanju čelične konstrukcije", navodi se u saopštenju.

Predstavnici Vlade Srbije, Pokrajinske vlade i Grada Novog Sada prihvatili su predlog Ministarstva da se prenos sredstava iz Pokrajine na Grad Novi Sad reguliše posebnim ugovorom.

Vlada je dala saglasnost na tekst Aneksa ugovora između Železnica Srbije i izvođača radova konzorcijuma AZVI (JV Azvi - Taddei Horta Coslada), a naredne sedmice biće potpisana još dva ugovora.

Kako se dodaje, reč je o ugovoru o prenosu sredstava sa Pokrajine na Grad Novi Sad i finansijski ugovor između konzorcijuma AZVI, Železnica Srbije i Grada Novog Sada.

Ministarstvo je istaklo da je dobilo uveravanje od izvođača da neće prekidati radove, već da će sačekati formalno-pravni završetak procedure o uplati dodatnog novca.

Kao koordinator u rešavanju ovog zastoja, Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture se uključilo u maju 2014. godine, odmah po formiranju novog kabineta.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image