• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vučić: Boljitak u novčanicima do kraja godine!

Izvor MONDO/Agencije

Građani Srbije će do kraja godine osetiti ozbiljno poboljšanje u svojim novčanicima, ali oni koji vode državu moraju da vode računa o novčaniku Srbije, rekao je danas premijer Aleksandar Vučić.

Vučić je na konferenciji za novinare u Vladi Srbije, gde su novinari posluženi sokovima i kolačima, rekao da nema toga ko bi u ovom trenutku mogao da kaže da novčanik Srbije nije bolji nego što je bilo planirano.

"Tako će biti u maju i u junu s tim što ćemo u maju morati da potrošimo nešto više za kapitalna ulaganja", najavio je premijer.

Častio kolačima za povećanje plata i penzija od 1. oktobra

Vučić poslužio je novinare i snimatelje kolačima u Vladi Srbije. "Molim vas da se poslužete malo, ovi brojevi to zaslužuju, a videćemo da li ćemo uspeti da se izborimo i za poglavlja", rekao je premijer. Dodao je da je danas prvi put častio i ministe i ostale u vladi na svoj račun navodeći "da su zaslužili kolač". Najavljujući da će vlada u avgustu početi pregovore sa MMF o povecanju plata i penzija on je ocenio da je realno da povećanje bude primenjeno od 1. oktobra.

Ova vlada je, kaže, izdržala sve najgore, uključujući štrajkove - gubili smo političke poene i popularnost, ali smo uspeli Srbiju da oživimo.

"Za nekoliko godina neke vlade će pamtiti ove vreme, kao što se Šreder pamti u Nemačkoj", ukazao je Vučić napomenuvši da se sve ono zbog čega su mu se, kako je rekao, neki smejali i govorili da obećavamo puste snove, polako, ali sigurno ostvaruje.

Upitan ko je kriv za to što imamo novac, ali nemamo projekte premijer je rekao:

"Mi smo krivi. Svi smo zajedno krivi, ali to su stvari koje hoćemo i koje moramo da ispravimo. Mi smo krivi prosto jer se nismo spremali za to.. Zato što smo živeli kao država - neodgovorno i neobavezno", rekao je Vučić.

Na molbu da komentariše izjavu predsednika Tomislava Nikolića da se sve lomi oko Kosova, te da će mu svoju platformu dostaviti posle prvomajskih praznika, Vučić je rekao: "šta da kažem o nečemu što tek treba da dobijem".

Premijer je rekao da je sa predsednikom Nikolićem razgovarao o toj platformi, ali da je poznato šta se od Srbije traži jer to, kako je rekao, niko nije krio.

On je kazao da sa Evropskom unijom razgovara o stvaranju Zajednice srpskih opština na Kosovu i o parku mira u Kosovskoj Mitrovici.

Vučić je naveo da je dobio poziv da učestvuje na ministarskoj konferenciji 18. maja i da će tražiti podršku za Srbiju i otvaranje pregovaračkih poglavlja.

"Počinje prava ofanziva Srtbije, uskoro idem i u Berlin i na svaki način idemo da se borimo za otvaranje poglavlja što pre", kazao je Vučić na konferenciji za novinare.

APRILSKI USPEH

Budžetski deficit Srbije poslednjeg dana aprila iznosi maksimalno 21,5 milijardi dinara, iako je bilo predviđeno da on iznosi 71 milijardu, rekao je Vučić.

Takav deficit Srbija nije imala u poslednjih deset godina, rekao je premijer.

"Predvideli smo da budžetski deficit u aprilu iznosi 17,5 milijardi, a mi danas imamo suficit od 3,5 milijarde", istakao je premijer.

"Realno je da nemamo nikakav minus u kasi u aprilu", dodao je Vučić i dodao da bi u najlošijem slučaju dodatna ušteda mogla iznositi 17,5 ili 18 milijardi dinara.

To je, dodao je, deficit koji na godišnjim nivou imaju dve ili tri zemlje Evropske unije, dok sve ostale zemlje značajno više", rekao je Vučić.

"POVEĆANJE PLATA I PENZIJA"

On je rekao da će vlada u avgustu početi da razgovara sa MMF o povećanju plata i penzija.

"I povećacemo plate i penzije", rekao je Vučić na konferenciji za novinare u Vladi Srbije.
On je naveo da su prosečne plate ostale iste kao u aprilu prošle godine, ali da će vlada obezbediti i da se podigne i javni sektor.

"Naša namera je da sprovodimo strukturne reforme kada je rec co poreskoj administraciji i javnim preduzećima. Kada je reč o kapitalnim ulaganjima ja sam sada preuzeo na sebe nadgledanje i svu odgovornost i biće znatno bolje u maju", rekao je Vučić.

Kao najaveći problem Vučić je ocenio proces privatizacije, ali ipak, rekao je Vučić, gotovo 75 odsto fiskalnih zahteva MMF biće ispunjeno u prvoj godini programa.

"Pre kraja godine građani će u svojim džepovima osetiti znatno poboljšanje", rekao je Vučić.

Komentari 30

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

zevs

Znam da uvek može bolje, ali licno mislim da su dosta uradili. Sto se tice nas mi kao narod smo uvek bas uvek nezadovoljni. Nije nam dobro to stoji, ali ceo svet se ustumbao nikome nije banjo. Moramo siroko otvorenih oci gledati istini u oci, pa možda I primetimo nesto. Za mene su otvorene karte (ako su a ja verujem da da) dobra stvar. Neka kaže sta je I kako je pa svi skupa nesto možemo I postici, on sam kao pojedinac nema sanse. Uopste ne podržavam pljuvanje na neciji trud I rad to me izludjuje, covek se dovija kako zna I ume naravno ceo tim, a mi pa uvek smo isti nikad nam nije niko nista dobro uradio. Tesko jako tesko se živi, a da ce biti bolje bice sigurno, e sad pitanje je koliko ko se seca sta se sve izdogadjalo??????????????????

knight

Nije rek'o covek do koje da li je mislio na 2012-u,2013-u,2014-u ili 2015-u. Covek vam prica to od kad je dosao na vlast ja zelim da od vlada jos sto godina,nego se boljim da mi necemo moci da docekamo to.

nebojsa

Oni se caste kolacima, toliko je narodu dobro. Pa prijatno, g.Vucicu!

special image