• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SISU preuzima FAP

Izvor Tanjug

Ministar privrede Željko Sertić izjavio je danas da će najverovatnije u naredna dva dana Agencija za privatizaciju objaviti da je privatizacija FAP-a iz Priboja uspešno obavljena, jer je finska kompanija SISU ispunila uslove konkursa.

Sertić je podsetio da se na konkurs za privatizaciju FAP-a jedino prijavio SISU i da će nakon objave, finska kompanija doći u Priboj i zvanično preuzeti pogone koji su bili predmet privatizacije.

On je za televiziju Pink istakao da će na ovaj način i drugi delovi pribojske fabrike, koji nisu bili predmet privatizacije, imati mogućnost i veću šansu da pronađu svoje partnere.

Kada je u pitanju dolazak nemačkog investitora Teniz, jednog od najvećih evropskih proizvođača mesa, koga u Nemačkoj nazivaju "kralj mesa", Sertić je rekao da je to velika prilika za Srbiju ali da se tu ne radi samo o ciframa već pre svega o međusobonom poverenju koje je uspostavljeno.

Povezane vesti

On je podsetio da je ukupna investicija vredna 400 miliona evra, da će nam dolazak Teniza doneti novo tržište, nov način organizovanja rada ali i uključenje velikog broja farmera.

Prema njegovim rečima, samo u jednom modulu trebalo bi da radi 150 zaposlenih, da se proizvede 2.500 krmača i 65.000 tovljenika godišnje.

Lokalni farmeri imaće priliku da uvećaju svoje kapacitete i steknu nova znanja, da imaju garantovanu cenu, ishranu, rekao je Sertić i dodao da naš seljak ne uspeva da izađe na tržiše, a država ne može unilateralno da donese ograničenja jer je u tome onemogućava potpisani SSP.

TENIZ NE DOLAZI SBOR RUSIJE

Na pitanje, da li je jedan od motiva dolaska nemačkog Teniza u Srbiju mogućnost izlaska na rusko tržište, Sertić je odgovorio da Teniz već ima pogone u Rusiji.

O filmovima Avala filma

Ministar je podsetio da je ovde prodat kapital Avala filma, da zemljište nije uključeno u prodaju i da je sva filmska građa zaštićena u prostorijama Kinoteke, te da nijedan film odatle ne može da izađe ukoliko ta državna institucija ne da odobrenje.

On je međutim naglasio da Srbija jeste interesantna za mnoge kompanije upravo zbog mogućnosti izlaska na rusko tržište, ali da smo svi svedoci da je u poslednje vreme dolazilo do situacija kada je špekulativni kapital pokušavao da realizuje različite prevare u ovom domenu.

Sertić je podsetio da su pre nekoliko dana ruski Zavod za zaštitu prehrambenih proizvoda i naše Ministarstvo poljoprivrede otrivatizacija Avala filma, Sertić je podsetio da je ta kuća prodata iz stečaja i da ima veliko dugovanje prema različitim poveriocima, i državnim i privatnim.

Iz novca koji je dobijen prodajom kapitala Avala filma biće namireni mnogi državni poverioci, rekao je on i ukazao da je pre nekoliko dana održan sastanak sa predstavnikom novih vlasnika i da nema mesta bilo kakvom strahu, kada je u pitanju ova privatizacija.

Komentari 5

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Gagi

Tuga je sta je nasa privreda dozivela od dvehiljadite godine do danas,FAP je bio sinonim dobrog i pouzdanog kamiona a sada se prodaje nekoj SISI bud zasto.

Pribojac

Sisu preuzima samo 10ti deo fapa to niko ne kaze i proizvodice samo felne. Fap je zaposaljavao 8000 radnika, a posle privatizacije bice 200 radnika. To nigde necete procitati. Sta ce biti sa ostatkom fapovog kapaciteta?

Petar

Evo sad ce negativni komentari , samo da se probude . Bit ce to dobro za FAP i Srbiju .

special image