• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

O većim platama i penzijama ni reči sa MMF

Izvor MONDO/Tanjug

Guverner NBS-a Jorgovanka Tabaković izjavila je da tokom današnjeg sastanka sa predstavnicima MMF-a nije bilo reči o povećanju plata i penzija jer je za takve razgovore prerano i dodala da očekuje pozitivno mišljenje MMF-a.

Ona je gostujući u emisiji "Oko"na RTS-u rekla da je prerano pričati o platama i penzijama, ne želeći ni da precizira da li smatra da je realno da se to povećanje dogodi do kraja ove godine, kao što je najavljivao premijer i njen stranački lider Aleksandar Vučić.

Zašto ne bismo imali rast BDP-a?

Govoreći o kretanju BDP-a u ovoj godini, guvernerka je rekla da je i NBS revidirala negativne procene rasta BDP-a za ovu godinu na nulu, postavljajući pitanje i "zašto neko ne bi verovao da će te stope dostići i pozitivne cifre". Kvartalni BDP, prema podacima republičkog zavoda zha statistiku, u prvom tromesečju je imao pad od gotovo dva odsto.

"Ja sam kao guverner posebno u obavezi da budem oprezna. Vidite koliko je izazova u okruženju, počev od cene nafte koja je značajno pala i NIS-u stvorila određene gubitke, ali imam sve razloge da budem optimista nad podacima i projekcijama", rekla je Tabaković.

Ona je konstatovala da će povećanje plata i penzija doći kao logična posledica dobrih rezultata koji su vidljivi već sada.

"Nije cilj da se do 2017. ne povećavaju plate nego da se postigne održivo punjenje budžeta i da trošimo onoliko koliko zarađuemo", rekla je guvernerka.

Upitana da li je sa MMF-om danas bilo reči o poskupljenju struje, Tabaković je rekla da nije jer, kako je navela, "NBS nije ni pravo mesto, ali ni neko ko će drugima savetovati šta prvo treba da se uradi da bismo bili uspešni".

Odgovarajući na pitanje zbog čega dinar miruje poslednjih mesec i po dana, guvernerka je rekla da je to jedan od pozitivnih efekata sklopljenog aranžmana sa MMF-om.

Komentari 4

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Iskreno Pitanje

Jel zna neko da li je moguce pobeci iz ove zemlje na zapad ? Govorim techno enegleski samo na zalost.Ali ne zelim da me isteraju kad odem.Kako pobeci iz ove utopije ? Neko, molim vas ????

maxx

Ne mogu vise da zivim u ovoj drzavi.

v1adimir

"Ona je gostujući u emisiji "Oko"na RTS-u rekla da je prerano pričati o platama i penzijama [..] kao što je najavljivao premijer i njen stranački lider Aleksandar Vučić". Uce dobro, sa CNN-a. xD

special image