• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Oporavlja se lizing automobila u Srbiji

Izvor Beta

U prva tri meseca 2015. godine u Srbiji je sklopljeno 1.226 ugovora o lizingu putničkih vozila ukupne vrednosti 21,9 miliona evra, što je za 3,2 odsto više nego u istom periodu prošle godine, saopštila je Asocijacija lizing kompanija.

Kako se navodi u saopštenju, to povećanje dovelo je do toga da u prvom kvartalu 2015. godine, ugovori o lizingu putničkih vozila zauzmu 45 procenata ukupnog portfolija lizing kompanija.

U delu novih putničkih vozila, vrednost novozaključenih ugovora je porasla za 1,9 procenata, te je na kraju kvartala iznosila 17,6 miliona evra. Rast je zabeležen i u delu finansiranja polovnih automobila, gde je s povećanjem od 8,5 procenata ukupna vrednost novozaključenih ugovora iznosila 4,3 miliona evra, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da su u prva tri meseca 2015. godine, lizing kompanije finansirale i nabavku komercijalnih, teretnih i ostalih vozila, čija je ukupna vrednost ugovora iznosila 13,5 miliona evra, što predstavlja 28 procenata ukupnih plasmana.

Zabeležen je snažan rast finansiranja mašina i opreme, pre svega u proizvodnom sektoru, te je ovaj segment lizinga sa vrednošću od 12,4 miliona evra finansiranih u prvom kvartalu 2015. godine zauzeo četvrtinu tržišta, odnosno 26 procenata, dodaje se u saopštenju.


Tagovi

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

nisam ime

znači prosečna vrednost kupljenog automobila je preko 17.000 evra. Auu... Kriza?

Predrag 67

Lizing je bolji vid kupovine vozila! Auto nije tvoj dok ga ne otplatis, ali ako ostanes bez para, vratis auto i prablem resen, a kod kredita uvek dugujes pare, a auto ne mozes da prodas za pare koje dugujes banci!

special image