• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U škole se uvodi predmet o preduzetništvu

Izvor Tanjug

Država će maksimalno podržati razvoj preduzetništva kod mladih, izjavio je danas ministar privrede Željko Sertić i najavio da se planira uvođenje preduzetništva, kao predmeta u srednje škole u Srbiji.

Razvoj preduzetništva je jedan od najvažnijih stubova privredne strategije Srbije, istakao je Sertić, koji je prisustvovao početku Nacionalnog takmičenja najboljih učeničkih kompanija.

"Preduzetnici se ne rađaju, već stvaraju i zato će država maksimalno da podrži razvoj preduzetništva kod mladih jer su sve države koje su investirale u takve programe za mlade, imale uspešnu budućnost", dodao je ministar.

On je ukazao da je veoma važno da mladi steknu teorijska znanja o preduzetništvu tokom školovanja da bi, po završetku škole, imali hrabrosti da se upuste u razvoj biznisa i da bi mogli uspešno da vode sopstevena preduzeća.

"Vi ste ta generacija koja će za 10 godina da kreira budućnost ove zemlje i da rukovodi preduzećima", rekao je Sertić učenicima i naglasio da je zato važno da rade na sebi, usavršavaju svoja znanja i učestvuju u sličnim programima i takmičenjima.

Sertić je ukazao da strani investitori, koji se odluče da ulažu u Srbiji, uvek kao jedan od najvažnijih razloga ističu kavalitetnu radnu snagu, a tek potom povoljne poreze i podršku države.

Ministar je ukazao i da je istraživanje pokazalo da je Srbija u samom evropskom vrhu po tome, što domaći preduzetnici imaju hrabrosti da, kada prvi put ne uspeju u biznisu, ponovo hoće da ga pokrenu.

Nacionalno takmičenje najboljih učeničkih kompanija, u kome učestvuje 20 škola iz Srbije, biće održano danas, a u popodnevnim časovima će biti proglašeni pobednici, koji će predstavljati Srbiju na evropskom takmičenju u julu u Berlinu.

Komentari 5

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Dragan

Samo vi uvodite pogresne stvari. Imamo bujicu idiota sa beskorisnim diplomama sa fakulteta koji se zasnivaju na nepostojecoj nauci o preduzetnistvu. Zavrsite drzavni Ekonomski ili FON. I to je sve sto je potrebno. Nauka o privredi i nauka o organizacionoj vestini. Uvedite predmet zdrav nacin zivota - to su u Crnoj Gori uveli. Deca su nam debela i opijaju se. To uradite!!!

Pedja J7

@Dragan I ti gresis...Znam iz iskustva.. I kad zavrsis ekonomiju, niko ti ne garantuje posao, a i u firmama te zezaju sa sistematizacijom. Kao radis sa srednjom skolom, a diploma ti je za ukras... Dok doktoru ne mogu nigde da kazu "radices kao medicinski brat, a diplomu doktora okaci na zid".... Ekonomija je tezak i strasno potcenjen fakultet...

NikolaSM

Predmet Preduzetništvo već imaju neki obrazovni profili u srednjim školama Srbije.Npr. autoelektričari, elektrotehničari telekomunikacija... Predmet Ekonomika postoji takođe u srednjim školama Srbije. Imaju ih srednje stručne škole.To ministar očigledno ne zna.

special image