• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Privatizacija: Ko se boji a ko treba da se izvini

Izvor MONDO/Agencije

Početak današnje sednice Skupštine Srbije, na kojoj se raspravlja o amandmanima na izmene Zakona o privatizaciji, obeležila je polemika i međusobne optužbe šefa poslaničke grupe SNS Zorana Babića i poslanika iz redova DS, Balše Božovića.

Nakon što je Božović optužio vlast da odlaže proces privatizacije za 17 društvenih preduzeća, jer ne zna kako će to da završi i da čeka da prođu vanredni parlamentarni izbori, Babić je uzvratio optužbom da je DS deceniju to odgađala i "pevala uspavanku".

Podsećanje iz DS

Stefanović je, komentarišući optužbe na račun DS, podsetio i da je za privatizaciju bio najodgovorniji Mlađan Dinkić, koji je sada na čeli Vladinog komiteta za saradnju sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima, a da je na čelu tenderske komisije u Agenciji za privatizaciju bio Siniša Mali, sadašnji gradonačelnik Beograda.

Babić je rekao da DS, dok je bila na vlasti, ništa nije učinila u procesu privatizacije, nego je "samo otimala", a društvena preduzeća je zadužila kreditima, koje su potom oni uzeli za sebe, a te firme potom vratili državi.

"U restrukturiranje ste uveli 234 kompanije, od njih je prodato 104, a onda je za 89 raskinuta. Prodali ste samo 15 firmi, a od 89 za koje je raskinuta privatizacija 75 ste prodali biznismenu Miletu Jerkoviću. I sad ustajete i kažete da imate ideju", podsetio je Babić.

On je poručio poslanicima DS da, ako žele da pričaju o postupku privatizacije, moraju da izađu pred građane Srbije i kažu "izvinite", ali i da to izvinjenje nije dovoljno, jer moraju da "vrate svaki dinar kredita koji su uzeli" u vreme vlasti te partije.

Babić je Božovića optužio i za loš rad i veliko zaduživanje gradske vlasti u Beogradu, jer je lokalni budžet imao 22 odsto deficita, što nije bilo zabeleženo u istoriji nijednog grada, opštine ili mesne zajednice.

Uzvraćajući na optužne o "lopovluku" u Beogradu, Božović je Babiću poručio da su "lopovi DS danas u redovima SNS", i da bi se "začudili koliko ih je danas tamo".

Poslanik SNS Marko Atlagić je, optužujući bivšu vlast za zlouotrebe u privatizaciji, konstatovao da je DS kriva za uništenje "privrednih subjekata u Srbiji od Stefana Nemanje nadalje", što je izazvalo reakciju šefa poslaničke grupe DS Borislava Stefanovića, koji je zapitao koje su firme bile u to vreme.

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Mister Berns

Ima li smisla raspravljati se sa mašinskim inženjerom koji je autor vazduplohova, oko bilo čega, kad znaš da ne možeš da pobediš u toj raspravi, jer si intelektualno slabiji :) ?

special image