• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Premijer: Nećemo kredite, gradićemo našim parama

Izvor MONDO/Agencije

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je srpska ekonomija ozdravila i da Srbiji više nisu potrebni krediti.

"Nama više to nije protrebno, Imamo svoje pare i sad ćemo iz budžeta da finansiramo sve šta stignemo", rekao je Vučić na zajedničkoj konferenciji za novinare sa nemačkim ministrom za ekonomsku saradnju i razvoj.

On je dodao da će se uzimati krediti samo za ono za šta su potrebne velike pare.

"Nema više olakog uzimanja kredita, i kad su najbolji, krediti su krediti. Neću da ostavljam svima da to vraćamo u budućnosti kao što su nama ostavljali da to vraćamo", rekao je Vučić.

On je kao primer naveo da će Srbija prvi put u istoriji platiti izgradnju deonice autoputa od Levosoja do Srpske kuće duge deset kilometara sredstvima iz budžeta.

"To vam pokazuje ozdravljenje srpske države. Kad plaćate onim što su građani vaši zaradili, time pokazuje Srbija koliko postaje prava ekonomija i koliko postaje normalna zemlja. Mi se time ponosimo", rekao je Vučić i dodao da "ono što mi od njih trazimo je da nas nauče, obuče a njihove pare nam više nisu toliko potrebne".

Premijer Vučić izjavio je da očekuje da će Srbija do kraja godine imati budžetski deficit od 3,2 odsto čime bi se, kako je naveo, ostvarila istorijski uspeh i svrstala se među prvih deset ili 12 zemalja Evrozone.

On je kazao da je planirano da deficit bude 19 milijardi dinara, a da analize pokazuju da neće preći osam milijardi.

Vučić je naglasio da to pokazuje da su teške ekonomske reforme počele da daju rezultate i da Srbija, kada postane zemlja članica Evropske unije, "svakako neće biti najsiromašnija".

"Nama krediti više nisu potrebni, mi imamo svoje pare iz budžeta, Srbija posle više vremena troši manje od onoga što je zaradila", rekao je premijer.


Komentari 7

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

eee

pitajte verka i ds sad u nedelju u kg sta je 20km auto puta kg batocina sa sve kreditima 15 godina se pravi i trecina nije uradjena....

frtalj kile cvaraka

Prvi put trosimo manje nego sto smo zaradili, a imamo deficit!? Malo mi usi para... Ali dobro, ja nisam politicar :)

Niler kiler

ja ne znam dal on zna sta je 10 km autoputa,pa se toliko hvali

special image