• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ljajić lobira za "fiće" u Kazahstanu

Izvor Tanjug

Potpredsednik Vlade i ministar trgovine Rasim Ljajić danas je u razgovoru sa zamenikom ministra inostranih poslova Kazahstana Aleksejem Volkovom u Beogradu, istakao interes Srbije za bescarinski izvoz automobila.

Srbija je zainteresovana za izvoz na tržište Carinske unije Rusije, Belorusije i Kazahstana a Ljajić je naglasio da se ruska strana slaže sa mogućnošću bescarinskog izvoza srpskih vozila.

Da bi se to i dogorilo potrebna je saglasnost i ostalih strana, beloruske i kazahstanske vlade, saopštilo je ministarstvo

Sagovornici su ocenili da bi dobar iskorak u učvršćivanju ekonomske saradnje dve zemlje predstavljalo potpisivanje sporazuma o saradnji u oblasti turizma, informaciono - komunikacionih tehnologija i zajedničkom nastupu na trećim tržištima.

Ljajić i Volkov su razgovarali i o unapređenju ukupnih bilateralnih odnosa i razvoju ekonomske saradnje dve zemlje, navedeno je u saopštenju.

Oni su, takođe, najavili da bi prva sednica mešovitog komiteta za ekonomsku saradnju dve zemlje trebala da bude održana do kraja avgusta.

Govoreći o mogućnostima za povećanje obima robne razmene, Ljajić i Volkov su se saglasili, da je pozitivno to što Srbija i Kazahstan imaju zaključen Sporazum o slobodnoj trgovini koji omogućuje bescarinski promet za 98 odsto svih proizvoda.

U tom smislu Srbija očekuje pozitivno mišljenje od Belorusije i Kazahstana, navedeno je u saopštenju.

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

xy

Fiat, skoro dva dana izdrži u Kazahstanu. Jednostavno, nije dovoljno dobar.

Nenad

bravo samo lobirajte da sebprodaje Italijanski proizvod i da pare idu u Italiju. sto ne lobirate za audi ili bmw?? dodje mu isto. ljudi 500L je Srpski proizvod kao sto je i Opel Astra koja se proizvodila u Poljskoj Poljski!

special image