• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Struja neće poskupeti pre avgusta, tvrdi Vučić

Izvor MONDO/Agencije

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će vlada razgovarati o ceni struje, da će o rezultatima tih razgovora javnost biti obaveštena sutra, a da poskupljenje neće uslediti pre 1. avgusta.

Premijer je na konferenciji za novinare, nakon razgovora sa evropskim komesarom za energetiku Marošom Šefčovičem, rekao da vlada radi na tome da struja poskupi u što manjem procentu, budući da je svestan da građanima Srbije nije lako.

Vučić je rekao da se nada da će građani osetiti boljitak "po svojim džepovima od reformskih mera koje će doći najkasnije tri meseca nakon toga".

Istovremeno je ukazao da ni zaposlenima u EPS-u nije lako i da je povećanje cene struje bitno kako bi njihova kompanija radila bolje.

U vezi sa razgovorima koji su vođeni sa MMF-om, Vučić je rekao da to nisu razgovori sa neprijateljem, već sa institucijom koja želi dobro Srbiji, ali da Vlada Srbije bolje razume potrebe i situaciju svojih građana.

Vlada će, kako je rekao, zaštititi najsiromašnije, jer želi da smanji procenat poskupljenja struje.

On je najavio da će večeras biti nastavljeni razgovori i da očekuje da će sutra vlada izaći sa rezultatom.

"Moramo donositi hrabre i teške odluke. Uveren sam da će ljudi biti zadovoljni finalnim rezultatom, boljim životom", rekao je premijer ukazujući i na dobre ekonomske rezultate.

Na osnovu fiskalnih podataka, deficit će i u junu biti značajno manji od planiranog, najavio je Vučić i dodao da će Srbija biti, prema visini deficita, među šest najboljih evropskih zemalja, a u 2016. među prvih pet.

Vučić je istakao da mu je važno da obezbedi energetsku sigurnost zemlje kako bi građani mogli da računaju na sigurno snabdevanje energentima.

On je na konferenciji za novinare, nakon razgovora sa evropskim komesarom za energetiku Marošom Šefčovičem, rekao da je za Srbiju najvažnije pitanje obezbeđivanje gasnog snabdevanja u narednom periodu, od 2019. godine.

Vučić je istakao da je neophodna diversifikacija snabdevanja gasom, ukazujući da, kad postoji više mogućnosti za snabdevanje, to može da smanji cenu tog energenta.

S tim u vezi premijer je kazao da je Srbija spremna da pored ruskog i azerbejdžanskog gasa, uz podršku EU, bude povezana i sa snabdevanjem iz arapskih zemalja.

On je rekao da će snabdevanje gasom biti korisno i zbog otvaranja energetskog terminala u Grčkoj.
Vučić se zahvalio Evropskoj komisiji i Delegaciji EU u Beogradu za sve što su za Srbiju učinili i u tom kontekstu podvukao obezbeđivanje filtera za Termo elektranu Nikola Tesla, koji bi trebalo da obezbede čistiji vazduh.

Premijer je rekao da će to pomoći da se ostvari cilj, a to je smanjivanje emisije štetnih gasova za 9,8 odsto do 2030. godine.

"Očekujemo da će sutra na sednici vlade to i da se usvoji", naveo je Vučić i dodao da su čištiji vazduh i smanjenje emisije štetnog gasa, stvari o kojima se u vladi raspravljalo.

"Nisam stručnjak za ekologiju, ali ćemo odraditi svoj deo posla u oblasti zaštite životne sredine", poručio je premijer i dodao da je glavna tema razgovora bila energetika, jer je zainteresovan da dovede gas u Srbiju.

Komentari 10

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SRB

Kad, Obama, kaže! Vazduh će biti čist, ako svi, €-Srbi, odu u €U! Ali, to bi bila EKO-katastrofa! Zato Srbi, nisu poželjni, osim, kao deponija za €U! SRBIJA=FUKUŠIMA

losmi

Sprdnja na najvisem nivou. A vi crtajte k..čiće na glasackim listovima.

dzos

znaci od sutra krecem da prosim.

special image