• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kinezi zainteresovani za Ponikve i Zlatibor

Izvor MONDO/Tanjug

Kineski privrednici zainteresovani su za ulaganja u aerodrom Ponikve kod Užica i za razvoj turizma na Zlatiboru. Smeta im, međutim, siromašna putna mreža u zlatiborskom kraju, što je prepreka za brz transport proizvoda.

Delegacija kineskih privrednika koja je posetila Užice izrazila je zainteresovanost da učestvuje u renoviranju i izgradnji infrastrukture na aerodromu Ponikve.

Predstavnik najveće državne građevinske kompanije u Kini Juen Sjao Đun, koji je zadužen za tržište istočne i centralne Evrope, najavio je da će na predstojećim razgovorima sa rukovodstvom Užica, aerodroma Ponikve i ministrom pravde Nikolom Selakovićem dogovoriti način saradnje.

"Mi smo spremni da ulažemo u projekte po principu koncesije. Zainteresovani smo da pomognemo izgradnju infrastrukture na aerodromu Ponikve", rekao je Đun posle obilaska aerodroma Ponikve.

Selaković, koji je inicirao posetu kineskih privrednika Užicu, naglasio je značaj revitalizacije aerodroma Ponikve i njegovo osposobljavanje, za civilni i teretni saobraćaj.

"Tako bi mogla da se obavlja distribucija proizvoda iz užičkog kraja u Evropu i svet. Dobra infrastruktura i stvaranje najbržih veza preduslov su za uspostavljanje privredne saradnje i razvoj celokupnog ovog kraja", rekao je Selaković na Ponikvama.

Kineski privrednici zainteresovani su i za razvoj turizma i poljoprivrede na Zlatiboru, ali je problem nedostatak putne infrastrukture u ovom kraju kao prepreke za brz transport proizvoda, istakla je predsednica Grupacije Ji Hao, Linda Vang.

"Revitalizacija i osposobljavanje aerodroma Ponikve preduslov je za razvoj ovog kraja, kao i izgradnja autoputa. Mi, Kinezi, imamo izreku koja glasi: 'Gde prođe put, tu prolazi bogatstvo'. U konkretnim razgovorima sa rukovodstvima Čajetine i Užica razgovaraćemo prvenstveno o aerodromu i poljoprivrednim i turističkim resursima i mogućoj saradnji u tim oblastima", rekla je Vang posle posete Zlatiboru.

Ona je istakla da je Zlatibor izuzetna turistička destinacija, koja zimi podseća na švajcarske skijaške centre.

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

86

Pametni ljudi a ne ovi nasi . .

ja sam ja

Zlatibor je super...

special image