• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

I toga ima u Srbiji: Gazda im plaća letovanje!

Izvor mondo.rs

Navikli smo da ovakve vesti stižu iz razvijenijih zemalja, ali u Požegi se pojavio šef koji može da nam osvetla obraz! Vlasnik požeške “Prehrane” Mile Vukojičić porodičnim paket- aranžmanom motiviše zaposlene.

Tako poslovođa prodavnice “Prehrana” u Užicu Vesna Lazić razmišlja ovih dana gde sa svojom porodicom da ode na letovanje u inostranstvo.

Ona, kako piše “Politika”, može da bira da li će otići na grčko, tursko ili crnogorsko primorje, a ceo porodični paket aranžman firma će joj platiti.

Naime, ovog leta, Vesnu i još devet vrednih radnika trgovine “Prehrana” , vlasnik i direktor Mile Vukojičić nagrađuje besplatnim odmorom po izboru i to za sve članove porodica.

“Zahvalna sam direktoru što nam je to omogućio. Njegov odnos prema zaposlenima, za razliku od drugih trgovina užičkog kraja gde sam radila, zaista je korektan. Isto će vam reći i moje kolege”, rekla je kratko Vesna, u pokretu, da mušterije ne čekaju.

Sedište firme “Prehrana” nalazi se u Požegi, tu im je i veleprodaja, a imaju četiri supermarketa u opštinama ovog regiona. U tih pet radnih jedinica ima 130 zaposlenih.

Sam Mile Vukojičić, vlasnik trgovine osnovane pre dve i po decenije, kaže da je veoma važan odnos prema svakom radniku. “Nastojim da zaposleni budu zadovoljni. Plate su bez dana kašnjenja, a sigurno su među najvećim u trgovinskim firmama. Svakog Božića, od osnivanja preduzeća, zaposlenima isplaćujemo “trinaestu platu”. Ona je uglavnom na nivou mesečne zarade, nekad manja, ali nikad ispod polovine”, kaže Vukojičić.

U “Prehrani” je godišnji odmor svima 21 radni dan, a a svim radnicama porodiljama zagarantovano je radno mesto. Slanje porodica radnika ne letovanje u ovoj firmi praktikuje se nekoliko poslednjih godina.

“U želji da motivišem zaposlene, biram po dvoje najboljih iz svake radne jedinice, desetoro ukupno, pa letovanje njihovih porodica uplatim u agencijama. Sledeće godine naravno, na red dolaze drugi radnici, da što više njih bude obuhvaćeno”, kaže Vukojičić za "Politku".



Komentari 30

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Buba

Odličan čovek, odlična porodica.

Ludilo

Jesu li i ove devojke sa fotke Miletove radnice?

Gogi

Svaka čast takvom gazdi! Odličan način da motiviše svoje radnike. To treba poštovati.

special image